Hoe Hugh Jackman zijn dokter boos maakte door te zingen in 'The Greatest Showman'

Films | Vijf jaar geleden namen Hugh Jackman, Zac Efron en Zendaya ons mee naar het allereerste circus ooit. In 'The Greatest Showman' zagen we het verhaal van P.T. Barnum, ingekleed met prachtige decors en kleurrijke kostuums, en begeleid door meeslepende muziek. Ook Hugh Jackman smeerde zijn stembanden en daar vertelt Pickx je graag meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je de naam Hugh Jackman hoort, is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk de nu afgesloten 'X-Men'-franchise van 20th Century Fox. Van 2000 tot 2017 nam hij de iconische rol van Wolverine op zich, waardoor hij mede dankzij zijn reusachtige klauwen in een mum van tijd een Hollywood-grootheid werd. Maar in de jaren voor, tijdens en na zijn rol in het Marvel Universum werd Jackman ook bekend door andere acteerjobs. Denk maar aan 'The Prestige' van regisseur Christopher Nolan of 'Les Misérables' van Tom Hooper in 2012. Je hoort ons al komen, want in die laatste was het niet alleen voor zijn acteertalent dat Jackman werd uitgekozen, hij moest natuurlijk ook een aardig stukje kunnen zingen. Een voorbode dus voor zijn krachtige uithalen in 'The Greatest Showman' in 2017.

'The Greatest Showman' werd slechts enkele maanden na de sluiting van het Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus uitgebracht en vertelt het verhaal van de grondlegger van het circus: P.T. Barnum. Michael Gracey bracht een aantal toptalenten samen voor zijn film waaronder de eerder genoemde Jackman als Barnum, Michelle Williams als Charity Hallett-Barnum, Zac Efron als Phillip Carlyle, Rebecca Ferguson als Jenny Lind en Zendaya als een van de acrobaten. De film overtuigde het publiek én de critici met zijn visuele extravagantie én onvergetelijke liedjes. De acteurs moesten dus op muzikaal vlak het onderste uit de kan halen, en dat was voor Hugh Jackman niet altijd even makkelijk.

Gescheurde hechtingen

In een interview met Variety vertelde Hugh Jackman over zijn 'Greatest Showman'-ervaring. "Vocaal heb je soms van die 'ik kan alles'-dagen, maar ook dagen waarop je maar op 80% van je kunnen zit", aldus de acteur. "Ik moest hoge noten halen die ik nog nooit had gezongen en dat had ik live nooit gekund."

Al had het geen haar gescheeld of hij kon niet zingen tijdens de film. De dag voor de repetitie waarin het hele script doorgelopen zou worden, moest Jackman onder het mes aan zijn neus. Zijn dokter raadde af om te zingen, omdat zijn hechtingen anders los konden springen. Daar heeft de acteur een tijdje naar geluisterd, hij liet zijn zangpartijen zelfs overnemen door Broadway-ster Jeremy Jordan. Maar plots begon het toch te knagen en tijdens 'From Now On' ging Jackman toch voluit op in zijn zang. Met gescheurde hechtingen als gevolg. Niet slim, maar de hoofdrolspeler had absoluut geen spijt: "Ik wilde alles doen wat ik kon voor de film." En dat heeft geloond!

Bekijk ‘The Greatest Showman’ op zaterdag 29 oktober om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top