'It: Chapter Two' op Play4: zet je schrap voor het Halloweenweekend met de beste horrorclowns

Films | Vanavond zendt Play4 'It: Chapter Two' uit, het vervolg op de horrorklassieker geschreven door auteur Stephen King. Met Halloween voor de deur lijst Pickx enkele andere voorbeelden van angstaanjagende clowns op. De angst voor clowns heet trouwens coulrofobie. Het is een veel voorkomende angst, omdat clowns moeilijk te lezen zijn achter hun schmink of masker. Vanavond durf je niet met het licht uit te slapen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Poltergeist (1982)

Steven Spielberg schreef het script van 'Poltergeist' op basis van zijn eigen angst voor clowns. Ook een opvallende boom naast zijn huis bracht inspiratie. Tijdens de beroemde clownsscène waarin Robbie wordt gewurgd, klaagde de jongen die hem speelde dat hij niet kon ademen. Spielberg dacht dat dit improvisatie was, totdat hij zich realiseerde dat de jongen paars werd en haastte zich om de clownsarmen van hem te verwijderen. Deze clownspop is nu te zien in Planet Hollywood in Las Vegas.

Killer Klowns From Outer Space (1988)

Deze hilarische cultfilm gaat over aliens die op clowns lijken. Wanneer ze een klein stadje terroriseren, wordt een groep jongeren gedwongen actie te ondernemen omdat de volwassenen de clowns niet serieus nemen. Hoewel deze film een budget had van toch twee miljoen dollar, werd er weinig geld geïnvesteerd in het maken van de clowns. Oorspronkelijk deed de film het niet goed in de bioscoop, maar hij heeft in de loop der tijd veel inkomsten opgeleverd in de vorm van merchandising: actiefiguren, t-shirts en dvd's. Over het geheel genomen is het een leuke, cheesy film met een hoop memorabele oneliners.

Gacy (2003)

Dit waargebeurde misdaaddrama over John Wayne Gacy, een echte moordende clown, is misselijkmakend. Gacy was voor de buitenwereld een toegewijde man met een vrouw en kinderen. Hij bleek echter een gruwelijk geheim te hebben: in de kruipruimte onder zijn huis lagen meer dan dertig dode mannen en jongens. Gacy kreeg de bijnaam The Killer Clown omdat hij regelmatig optrad in kinderziekenhuizen. In die tijd noemde hij zich Patches de Clown of Pogo de Clown.

Amusement (2008)

Deze horrorfilm gaat over een psychopathische stalker bekend als The Laugh. Hij gaat achter meisjes aan die hem in zijn jeugd hebben gepest. Hoewel de film nooit in de bioscoop is uitgebracht, spelen er verschillende bekende gezichten in mee. De hoofdrollen worden vertolkt door Keir O'Donnell, Katheryn Winnick, Laura Breckinridge en Jessica Lucas. Elk van deze acteurs verscheen later in 'CSI: Crime Scene Investigation' (2000-2015).

Stitches (2012)

Deze hilarische horrorfilm gaat over een clown die terugkomt uit de dood. Hij achtervolgt iedereen die hem tijdens een incident op een feest van het leven heeft beroofd. Daniel Radcliffe kreeg oorspronkelijk de rol van Tom in deze film aangeboden. Hij bedankte en uiteindelijk nam Tommy Knight de rol op zich. Horrorfans zullen waarschijnlijk merken dat Tom hypnocil slikt in deze film, wat hetzelfde medicijn is dat gebruikt werd in 'Nightmare on Elm Street' (1984).

Saw (2003)

Een van de meest iconische en herkenbare personages in de horrorindustrie is Billy the Puppet. Hij doet eigenlijk geen mensen kwaad, maar hij brengt vaak grimmige boodschappen over aan de gevangenen van zijn meester. Fans van de 'Saw'-franchise weten dat wanneer Billy zijn opwachting maakt, er iets gruwelijks staat te gebeuren.

Bekijk ‘It: Chapter Two’ vanavond om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top