Samuel Iling is het enige lichtpuntje bij Juventus, nu uitgeschakeld in de Champions League

UEFA Champions League |

Juventus heeft dinsdag in de Champions League opnieuw een nederlaag geleden tegen Benfica. Het was de vierde nederlaag voor de ploeg uit Turijn, en dat betekent ditmaal ook de uitschakeling voor de Italianen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus had een wonder nodig om de winter door te komen in de Champions League. En dat gebeurde niet. De Turijnse ploeg werd opnieuw verslagen door Benfica, dat zich in groep H samen met PSG verzekerde van een plaats bij de laatste 16. De Oude Dame stond in de vijftigste minuut al met 4-1 achter, maar redde in het laatste kwartier nog wat van haar eer door terug te komen tot 4-3. Toevallig of niet, deze inhaalpoging kwam er pas na de introductie van Samuel Iling.

Veelbelovende start

Na een opleiding bij Chelsea verliet Iling Londen in 2020, waar hij toen nog op U19-niveau speelde. Verscheidene grote namen in Europa toonden interesse in de speler, die uiteindelijk besloot om naar Juventus te verkassen. Hij liet al sinds zijn jeugd beloftevol, mooi voetbal zien en Massimiliano Allegri besloot dan ook om hem geleidelijk te integreren in zijn eerste elftal. Iling debuteerde afgelopen vrijdag, in een 4-0 overwinning op Empoli, pas in de slotminuten. “Dit is een speciaal moment voor mij en mijn familie”, vertelde de voormalige Chelsea-man aan Juventus TV. “Serie A-voetbal is anders dan Serie C en er zijn nog veel dingen die ik moet begrijpen en leren. Ik draag mijn debuut op aan mijn vriendin.”

De droom blijft verdergaan voor de 19-jarige Engelse vleugelspeler die, door de afwezigheid van Chiesa en Di Maria, het enige alternatief is voor Kostic op de linkerflank. Samuel Iling verscheen 20 minuten voor tijd ten tonele als invaller tegen Benfica. Hij gaf een pass op Arkadiusz Milik en zette Weston McKennie aan tot scoren. Hij gaf Juventus nieuwe energie, die ondanks een nieuwe vernedering op het Europese toneel toch enigszins de eer van de ploeg wist te redden. Nadat de Oude Dame voor het eerst in negen jaar de groepsfase van de UEFA Champions League niet overleeft, zal de club op de slotdag tegen PSG het hoofd hoog moeten houden om toch nog een plaats in de Europa League veilig te stellen. Op die manier kan de Turijnse ploeg misschien toch nog een klein overwinninkje vieren...

Het programma van UEFA Champions League wedstrijddag 5 met Pickx Sports:

Woensdag 26 oktober

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 18:15 op Pickx+ Sports 1
  • Club Brugge tegen FC Porto: vanaf 18:35 op Pickx+ Sports 2
  • Inter - Plzen: vanaf 18:35 exclusief op Pickx+ Sports 3
  • FC Barcelona - Bayern München: vanaf 20:50 exclusief op Pickx+ Sports 2
  • Ajax - Liverpool FC: vanaf 20:50 exclusief op Pickx+ Sports 3
  • Tottenham - Sporting Portugal: vanaf 20:50 exclusief op Pickx+ Sports 4
  • Eintracht Frankfurt - Olympique Marseille: vanaf 20:50 exclusief op Pickx+ Sports 5
  • Napoli-Rangers: vanaf 20:50 exclusief op Pickx+ Sports 6
  • Atlético Madrid-Bayer Leverkusen: vanaf 20:50 exclusief op Pickx+ Sports

Volg de UEFA Champions League op de Pickx+ Sports-kanalen, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top