Samuel Umtiti werkt met vallen en opstaan aan terugkeer bij Lecce

Sport | In de Serie A spelen tal van grote namen. Die vinden we uiteraard het vaakst terug bij de Italiaanse topclubs, maar laagvlieger Lecce heeft met Samuel Umtiti ook een sterspeler in de rangen. De Fransman kon er tot op heden nog niet helemaal overtuigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lecce verraste vriend en vijand toen het eind augustus Samuel Umtiti op huurbasis wist weg te halen bij FC Barcelona. De Franse verdediger kende heel moeilijke jaren in Camp Nou, waar hij na twee goede eerste jaren helemaal wegdeemsterde. In La Liga speelde hij sinds de zomer van 2018 nog maar 41 wedstrijden in vier seizoenen.

WK 2018

De neerwaartse spiraal werd ingezet na een fantastisch WK met Frankrijk. Umtiti loodste toen met zijn treffer tegen België Frankrijk naar de finale. Les Bleus wonnen het WK. Nadien ging het van kwaad naar erger en de centrale verdediger gaf er onlangs meer uitleg over. Umtiti sukkelde in die periode met zijn knie. “Ik heb toen mijn knie geforceerd, maar ik ben wel wereldkampioen geworden. In het leven moet je keuzes maken en ik heb daar geen spijt van. Ik wilde het doen en dat was mijn beslissing”, zei hij daarover. In plaats van een operatie ging hij dus stevig in het rood en daar betaalde hij de jaren nadien de prijs voor.

Umtiti werd nooit meer topfit en zijn niveau ging drastisch achteruit. FC Barcelona stuurde hem daarom naar Lecce. Bij de Italiaanse laagvlieger verloopt het ook niet al te best. De 28-jarige linksvoetige verdediger kwam tot op heden nog maar 179 minuten in actie in negen wedstrijden in de Serie A.

Up en downs

Daar was echter een reden voor. Lecce stoomde hem fysiek volledig klaar en daarom kwam hij de eerste weken na zijn komst niet in actie. Tegen AS Roma maakte hij indruk, tegen Fiorentina ging het moeizamer. Toch is Umtiti op de terugweg. Net op tijd voor een terugkeer in de Franse selectie?

Pantaleo Corvino, technisch directeur bij Lecce, kwam met een opvallend nieuwtje. "Samuel werd benaderd door de Franse bondscoach (Didier Deschamps, nvdr.) naar aanleiding van het WK”, vertelde hij aan Italiaanse media. Toch lijkt een terugkeer zeer onwaarschijnlijk. Umtiti haalt nog niet zijn oude niveau en Frankrijk heeft zeer veel weelde. De laatste keer dat Umtiti werd opgeroepen, was in 2019. Het WK in Qatar is voorlopig nog zeer ver weg voor de ex-speler van Olympique Lyon. Tegen Juventus kan Umtiti zich mogelijk nog eens in de kijker spelen.

Het schema van speeldag 12 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 29 oktober

Zondag 30 oktober
Volg de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in het Pickx Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top