SL16 FC zoekt naar nieuw stadion en belandt zelfs in Geel, maar blijft (voorlopig) toch op Sclessin

Sport | Stilaan maar zeker wordt ook op Sclessin duidelijk dat wekelijks profvoetbal de Luikse grasmat serieus op proef stelt. Standardcoach Ronny Deila legde enkele weken geleden de vraag terug op tafel over een eventuele verhuis van SL16 FC en sportief manager Fergal Harkin ging daarop (wederom) op zoek naar een andere uitvalsbasis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De synthetische velden van eerste nationalers Visé en RFC Luik werden meteen overgeslagen en ook bij RFC Seraing viel er niet veel goed nieuws te rapen (geen akkoord van de stad). Het stadion van Tilleur was dan weer veel te oud en vervallen.

Daarop werd er ook buiten Luik gezocht naar een oplossing en volgens Nord Eclair bracht die zoektocht de Luikenaars helemaal tot in Geel. Daar staat wel een stadion dat klaargemaakt kan worden voor profvoetbal, maar uiteindelijk zag het bestuur van Standard toch af van dat plan omdat het dan een slecht signaal zou geven aan de jeugd.

Tussen Sclessin en De Leunen (stadion ASV Geel) gaapt een afstand van net geen 100 kilometer en dat is gewoon te ver om thuismatchen te gaan spelen.

WK

Omdat er dichterbij geen oplossing werd gevonden, werd dan toch maar beslist om het seizoen uit te doen op Sclessin. Binnenkort krijgt de pelouse wat meer ademruimte door het WK en de daarbijhorende voetbalstop in 1A, maar voor de maanden januari, februari en maart houden ze het hart vast op Sclessin.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top