Queens of the Stone Age ook te zien op Rock Werchter 2023

Festivals | Na eerder al Stromae, Muse en Arctic Monkeys kondigt Rock Werchter nu met Queens of the Stone Age een vierde grote naam aan voor de editie van 2023. Josh Homme en de zijnen spelen op zondag 2 juli op de wei van Werchter.

Door Belga

Deel dit nieuws

Al 25 jaar brengen de Amerikaanse woestijnrockers muziek "heavy enough for the boys and sweet enough for the girls", zoals het motto van frontman Josh Homme luidt. In november 1997 geeft de band een eerste concert in Seattle, toen nog als een soort van supergroep met leden van Dinosaur Jr., Monster Magnet en Soundgarden. Homme zelf heeft een verleden bij Kyuss. 

De doorbraak komt er in 2002, met "Songs for the deaf", een plaat die bij de beste albums van de 21ste eeuw wordt gerekend. Nirvana-drummer en Foo Fighters-frontman Dave Grohl werkte mee aan die plaat, met daarop hits als "No one knows' en "Go with the flow". 

De voorbije jaren speelde Queens of the Stone Age al zeven keer ten dans in Werchter: de eerste keer in 2001, het laatst in 2018.

De ticketverkoop voor het festival gaat zaterdag om 10 uur van start. Een combiticket kost 292 euro, een dagticket 127 euro. 

De organisatie belooft binnenkort nog meer namen voor het festival bekend te maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top