Edinson Cavani: El Matador schiet nog steeds met scherp voor Valencia

La Liga |

Sinds enkele jaren is Valencia opnieuw naarstig op zoek naar de successen uit de gloriejaren van begin deze eeuw. Om in die opzet te slagen, beroept de club zich nu op de doorwinterde ervaring van Edinson Cavani.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We kunnen moeilijk stellen dat Edinson Cavani een onuitwisbare indruk heeft nagelaten gedurende zijn periode bij Manchester United in de laatste twee seizoenen. Maar bij een zieke club is het natuurlijk nooit makkelijk om volledig je stempel te drukken. Nadat zijn contract op Old Trafford afliep, ging de Uruguayaan een nieuwe competitie verkennen in de vorm van La Liga, in loondienst van Valencia. En El Matador heeft er niet lang over gedaan om er zijn draai te vinden.

Goalgetter

Na gedurende bijna de hele zomermercato clubloos te zijn geweest, vond Cavani in het slot van de transfermarkt onderdak in Mestalla. Uiteindelijk debuteerde de 36-jarige aanvaller midden september voor de troepen van Gennaro Gattuso, die maar één ding verwacht van hem, namelijk “dat hij scoort”.

En die boodschap lijkt goed doorgedrongen te zijn. In de eerste matchen moest Cavani nog in het ritme komen, maar nadien scoorde hij twee keer tegen Elche. In de daaropvolgende wedstrijden tegen Sevilla en Mallorca vond hij andermaal de weg naar doel. Kan hij zaterdag tegen Barcelona een vervolgstuk breien aan die reeks?

WK in het achterhoofd

Zijn prestaties charmeren de waarnemers. Niet enkel omwille van zijn doelpuntenproductie, maar ook door het werk dat hij verricht voor het team. “Cavani maakt reeds het verschil”, pende Super Deporte bijvoorbeeld neer.

Ondanks dat hij een tijdje zonder werkgever zat, wil Cavani allesbehalve op zijn lauweren rusten. Hij heeft er integendeel alles aan gedaan om zich klaar te stomen voor het WK. Met oudgedienden als Cavani en Luis Suarez, maar ook het opkomende talent Darwin Nunez, zal de tegenstand in Qatar ongetwijfeld zijn handen vol hebben om de Uruguayaanse aanvalslinie het scoren te beletten.

Het programma van de 12e speeldag in La Liga op Eleven Sports:

Zaterdag 29 oktober
Zondag 30 oktober
Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sport van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top