Parijs-Bercy, de laatste generale repetitie voor de ATP Finals

Sport | Aanstaande maandag 31 oktober wordt de Rolex Paris Masters op gang getrapt in de Accor Arena. In die intense week bereiden de beste tennissers ter wereld zich voor op de ATP Finals, het laatste belangrijke tennistoernooi van het seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie volgt Novak Djokovic op bij de Rolex Paris Masters? Als titelverdediger en recent winnaar van het ATP 250-toernooi in Tel Aviv hoort hij ongetwijfeld bij de favorieten van het toernooi waar hij al zes keer mocht zegevieren. Als meest succesvolle speler in de Franse hoofdstad op dit prestigieuze toernooi zal de winnaar van Wimbledon dit seizoen ongetwijfeld vertrouwen willen tanken voor de laatste wedstrijd van het seizoen: de ATP Finals in Turijn.

Een primeur voor Nadal?

De deelname van Rafael Nadal is nog onzeker omdat hij recent vader is geworden. Voorlopig staat zijn naam nog op de starttabel van het toernooi en ook hij heeft er kans op winst. Hij kent de stad goed vanwege zijn grootste wapenfeiten op Roland Garros en de Spanjaard wil dit toernooi ongetwijfeld aan zijn reeds lange palmares toevoegen. Hij won nog nooit in Bercy en speelde er slechts één keer de finale, in 2007. Dit jaar steeg hij door winst op de Australian Open en de French Open naar de top in de lijst met tennissers met het hoogste aantal overwinningen in een Grand Slamtoernooi. Kan hij ook de Masters winnen? 

Maar als Nadal het toernooi wil weten, moet hij wel afrekenen met heel wat sterke tegenstanders. Onder meer de nummer 1 van de wereld Carlos Alcatraz mikt ongetwijfeld op een nieuwe overwinning na zijn eerste winst op de US Open. Ook Daniil Medvedev, de finalist van vorig jaar en winnaar van 2020, Casper Ruud, Andrey Rublev en Stéfanos Tsitsipás zullen het de anderen lastig maken. Verder zien we ook Felix Auger-Aliassime, Hubert Hurkacz, Taylor Fritz, Cameron Norrie en Jannik Sinner terug. Ook de Belg David Goffin staat aan de start. 

Je kan de Rolex Paris Masters volgen van 31 oktober tot 6 november op Eurosport 1 FR, beschikbaar in het basispakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top