Is er een tweede huwelijk tussen Felice Mazzu en Sporting Charleroi in de maak?

Sport |

Op enkele dagen tijd dikte het trainerskerkhof in de Jupiler Pro League met drie stuks aan. Edward Still (Charleroi), Bernd Storck (Eupen) en Felice Mazzu (Anderlecht) kregen allemaal de bons. Charleroi zou maar wat graag van de gelegenheid gebruik willen maken om zijn voormalige succescoach Mazzu voor een tweede termijn aan zich te binden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het zware verlies van vrijdagavond op het veld van Cercle Brugge (4-1) bedankte het clubbestuur van Charleroi Still voor bewezen diensten. Maandag was ook Mazzu hetzelfde lot beschoren nadat zondagavond de Clasico op bezoek bij Standard definitief gestaakt werd na ruim een uur bij een 3-1 tussenstand. De gewezen kampioenenmaker van Union Sint-Gilloise verkaste pas in de zomer naar de Brusselse buur, maar zou dus al snel opnieuw aan de slag kunnen op Mambourg, waar hij destijds helemaal doorbrak.

Kenner van het huis

Het is bij de Carolo’s dat Mazzu zijn vuurdoop beleefde op het hoogste Belgische voetbalniveau van 2013 tot 2019. Hij legde mee de hand aan de transformatie van de club, van laagvlieger tot gevestigde waarde in het nationale kampioenschap.

Nadat zijn contract in 2019 afliep, koos de Italiaanse Belg voor een overstap naar Racing Genk. Ook in Limburg kon hij niet aarden en was een vroegtijdig ontslag onafwendbaar. De geschiedenis herhaalde zich maandag in de hoofdstad. Hij vormt nu het ideale profiel om zijn rentree te vieren in het Zwarte Land.

Te vroeg?

Ondanks dat verschillende bronnen bevestigen dat Mazzu op kop van het lijstje met potentiële trainers prijkt in Charleroi, is het voor hem zelf misschien wat te kort dag. “Voor het WK speelt Charleroi nog tegen Antwerp, Genk en Mechelen. Als ik hem was, zou ik even rust nemen en zien hoe het loopt. Te snel hernemen bij een team, zeker in moeilijkheden, houdt een enorm risico in”, gaf Philippe Albert maandag in ‘La Tribune’ op de RTBF te kennen.

Nordin Jbari ziet het evenwel anders: “Het blijft een goede trainer die het huis kent. Dat kan niet anders dan aanslaan. Ik ken hem een beetje en hij draait niet graag met zijn vingers.”

Zijn aanstelling zou de Charleroi-supporters alleszins sussen en de gemoederen opnieuw bedaren.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, met het duel tussen Sporting Charleroi en Royal Antwerp FC op zondag 30 oktober om 21u, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top