Krijgt Mbaye Leye de trein nog volledig op de rails bij Zulte Waregem?

Jupiler Pro League |

Zulte Waregem vertoonde na een heel magere 5 op 33 serieuze tekenen van beterschap met een 6 op 6 tegen KV Kortrijk en RSC Anderlecht. Maar het verlies van zondag op verplaatsing bij KV Oostende duwde het team opnieuw naar de achttiende en laatste plaats in het klassement. Is Mbaye Leye in staat om Essevee van de ondergang te redden?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zulte Waregem leek helemaal geherlanceerd na de recente 6 op 6, maar de Kustboys doorbraken die positieve dynamiek alweer. Zo kampt het elftal van Leye met nieuwe twijfels in aanloop naar de ontvangst van Standard aan de Gaverbeek.

De Senegalese leermeester, wiens lot een tiental dagen geleden nog aan een zijden draadje hing, redde voorlopig zijn hachje met twee opeenvolgende overwinningen. Het verlies tegen Oostende doet de druk op zijn positie hernemen. De vraag is of hij nog steeds de juiste man op de juiste plaats is.

Rampzalig rapport

Dat Leye zich nog altijd coach van Zulte Waregem mag noemen, is eigenlijk al een half mirakel gezien het rapport dat hij kan voorleggen: 11 op 42, 16 goals gemaakt en 30 tegen. Met die statistieken loopt de club al het hele seizoen achter de feiten aan.

In de vorige voetbaljaargang blonk de gewezen aanvaller niet bepaald uit in tactisch vernuft bij Standard. Hij wijzigde vaak zijn basiself en systeem. Improvisatie blijkt maar al te vaak een rode draad te zijn, die niet toelaat om op lange termijn resultaten te boeken.

Dit seizoen kwam hij al gauw in conflict te liggen met Zinho Gano, die een jaar geleden een belangrijk aandeel had in het behoud met 15 treffers. De spits wou verkassen, maar het clubbestuur willigde die wens niet in. De Guineese international verkommerde bijgevolg tot midden oktober in de B-kern. Na zijn excuses aangeboden te hebben, kreeg hij een nieuwe kans en scoorde hij meteen twee keer in evenveel wedstrijden.

Leye is maar beter beducht voor de Rouches. Zijn gewezen werkgever bezegelde namelijk op de vorige speeldag het lot van Felice Mazzu bij paars-wit…

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de zenders van Eleven Pro League, met het duel tussen Zulte Waregem en Standard op zaterdag 29 oktober om 16u, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top