Speelt Trossard volgend jaar met Newcastle in de UEFA Champions League?

UEFA Champions League | Leandro Trossard is aan een fantastisch seizoen bezig. De Belgische flankaanvaller schittert bij Brighton & Hove Albion en de interesse groeit. Speelt de Limburger volgend seizoen met Newcastle United in de Champions League?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Leandro Trossard speelt sinds de zomer van 2019 voor Brighton &Hove Albion, dat hem voor 20 miljoen euro weghaalde bij KRC Genk. In zijn eerste drie seizoenen deed Trossard het zeker niet onaardig met 18 goals en 11 assists in 104 matchen. Die statistieken moesten echter de hoogte in als Trossard nog een stap voorwaarts wenste te zetten.

Schitteren tegen Liverpool en Manchester City

Dit seizoen doet hij dat. De 27-jarige Rode Duivel lijkt in zijn vierde seizoen in Engeland de volgende stap te zetten. Met 6 goals en 2 assists in 11 wedstrijden maakt Trossard veel indruk. Met drie doelpunten op het veld van Liverpool en een treffer tegen Manchester City zorgde hij voor goals die uiteraard veel aandacht kregen in de Britse media.

De geruchtenmolen draait sindsdien op volle toeren. Arsenal, Liverpool en Chelsea werden genoemd. Die laatste ploeg heeft met Graham Potter een ex-coach van Trossard aan het roer, waardoor het logisch is dat zijn naam daar werd genoemd. Atlético Madrid is nog een kandidaat-overnemer, maar ook Newcastle United zou interesse tonen in de Belg.

Het WK als hefboom voor een toptransfer?

The Magpies hebben een steenrijke eigenaar uit Saudi-Arabië en geld is er geen probleem. Bovendien zijn ze zeer goed bezig en met een vierde plaats hebben ze momenteel uitzicht op een Champions League-plaats. Gaat Trossard volgend jaar in de voetsporen treden van Belgen als Philippe Albert en Matz Sels? Newcastle wordt door het vele geld dat er aanwezig is aanzien als het ‘nieuwe Manchester City’ en we weten ondertussen hoe groot die club is geworden.

Toch is het nog koffiedik kijken waar de toekomst ligt van Trossard. Hij heeft een aflopend contract bij Brighton, maar de club heeft een optie om dat met een jaar open te breken. Trossard heeft dus geen druk, want hij kan zich nog verder in de kijker spelen van andere clubs. Door zijn uitstekende vorm klopt hij ook steeds harder op de deur bij de Rode Duivels, waar de oproep steeds luider klinkt om hem in de basis te droppen in plaats van Eden Hazard. Als Trossard zich dan kan tonen op het WK in Qatar zullen er mogelijk nog meer clubs zich gaan melden.

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top