Marc Grosjean moet Deinze opnieuw op de rails krijgen

Challenger Pro League | KMSK Deinze heeft maandag een nieuwe T1 voorgesteld. De Oost-Vlamingen kozen voor de ervaren Marc Grosjean om de job van de ontslagen Japanner Takahisa Shiraishi over te nemen. T1 ad-interim Antonio Calderon zet een stap terug en krijgt bij Deinze het gezelschap van Fréderic De Meyer; die meekomt in het zog van Grosjean.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 64-jarige Grosjean is natuurlijk geen onbekende voor het 1B-publiek. De aimabele Luikenaar was in het verleden al trainer van heel wat clubs en maakte daarbij al meerdere passages doorheen tweede klasse (of 1B).

Zo verzamelde hij bij AS Eupen, FC Brussels, Union SG en Seraing (als T2) meer dan 175 wedstrijden als hoofdcoach op het tweede niveau in België. Daarnaast coachte hij onder meer ook Antwerp en RAEC Mons in 1A. Na een kort avontuur bij amateurclub Stockay-Warfusee waagt hij nu opnieuw zijn kans in het profvoetbal.

"Ik ben uiteraard heel tevreden om hier in Deinze te zijn", vertelt Grosjean op de officiële website van KMSK Deinze. "Ik weet dat er veel geïnteresseerden waren voor deze functie, dus ben ik heel vereerd met het vertrouwen van de club en zijn directie. Ik stond aan de zijlijn bij de geboorte van de 1B-competitie. Het is dus voor mij een mooie kans om opnieuw te werken op een niveau dat ik heel goed ken. De club heeft een gestructureerde strategie waarover is nagedacht en waarin ik mezelf kan vinden. Zelf heb ik ook een vaste filosofie die ik wil overbrengen aan de spelers en de staff. Mijn doel is om iedereen zo snel mogelijk mee te krijgen in het verhaal. “

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top