Paris Games Week komt eraan!

Esports | Paris Games Week, het niet te missen game-evenement op Franse bodem, vindt plaats van 2 tot en met 6 november. De laatste ging door in 2019, vlak voor de pandemie, en bracht meer dan 317.000 bezoekers bij elkaar. Wat kun je verwachten als je naar dit evenement gaat?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na twee wegens de pandemie afgelaste edities, is de grootste Franse beurs voor videogames terug met de ‘Restart’-editie. Dit jaar staat Paris Games Week in het teken van esports en technologische innovaties!

De grote jongens zijn aanwezig

De videogame-giganten Nintendo, Playstation & Xbox hebben hun bezoek al aangekondigd. Daarnaast zullen Bandai Namco (One Piece Odyssey, Tekken, JoJo’s & Dragon Ball), Ubisoft (Skull and Bones, Assassin’s Creed) & Capcom (Street Fighter 6) aanwezig zijn.

Er zal ook een Sega-zone (Sonic) en een Koei Tecmo-zone (Wo Long, Demon Slayer) zijn. Deze grote ontwikkelaars en uitgevers zullen je de kans geven hun klassiekers en toekomstige hits te testen.

Esports maakt zijn intrede

Vanaf dit jaar zal esports deel uitmaken van PGW. Elke dag krijgt zijn eigen schema en een aantal influencers hebben een competitie aangekondigd. Skyrroz, Kaatsup, Linca & Little Big Whale zullen op 4 november een Call Of Duty-toernooi spelen, Domingo zal het op 5 november opnemen tegen zijn team op LoL en Fuze III zal zijn subscribers op zondag 6 uitdagen op Minecraft.

Bovendien zullen de beste Franse teams van League of Legends zich bewijzen tijdens de halve finales van de Coupe de France 2022 (5 en 6 november).

© Paris Games Week

Op de podia en stands van de uitgevers en exposanten zullen ook tal van andere esportswedstrijden worden georganiseerd. Daar hoort ook virtual reality bij. In de Esports Virtual Arena (EVA) worden videogames en sport gecombineerd. Teams zullen zich vrij kunnen bewegen in een arena van meer dan 500 m² groot.

Hoe zit het met de rest van het evenement?

Er zal een ‘Made in France‘-podium aanwezig zijn: alle grote prestaties van Frankrijk zullen worden gepresenteerd, waaronder enkele Franse technologische innovaties!

PGW Junior zal mensen met een gezin een geweldige tijd bezorgen met intergenerationele activiteiten en spelletjes.

Tot slot kunnen liefhebbers van kostuums en cosplay hun hart ophalen tijdens de verschillende wedstrijden die tijdens de conventie worden georganiseerd.

Voor ieder wat wils op deze Paris Games Week. De ideale gelegenheid om talloze virtuele werelden te komen ontdekken of herontdekken!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top