Toch geen goalgetter nodig? RWDM neemt nu ook Beveren te grazen met beproefde tactiek

Challenger Pro League | RWDM is de voorbije weken helemaal onder stoom gekomen. Na de 2-1 nederlaag bij Lommel lijken de Brusselaars een klik gemaakt te hebben die hen de voorbije drie wedstrijden negen punten en negen goals heeft opgeleverd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl er tijdens het seizoensbegin voornamelijk werd gepraat over het gemis aan een goalgetter, lijkt dat probleem nu plots helemaal van de baan. RWDM scoort plots vlot en het gevaar komt ook van alle kanten. Coach Vincent Euvrard koos er de voorbije weken voor om iets terughoudender te voetballen en dan op gepaste momenten met veel lopende spelers voor doel te verschijnen.

Met orkestmeesters Youssef Challouk en Bryan Smeets lijkt dat een beproefde tactiek die zowat de hele ploeg in balans brengt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat acht van de negen goals die RWDM in de laatste drie duels scoorde, allemaal van een andere voet kwamen. Enkel Rikelmi scoorde 2x en voor het overige kwam het gevaar langs alle kanten. Plange, Biron, Challouk, Oyama, Barreto en El Ouahdi pikten recent allemaal hun doelpuntje mee en zorgden er als collectief voor dat het gemis van een prijsschutter zelfs een wapen dreigt te worden.

Want op één goalgetter kan de tegenstander zich afstellen. Maar als het gevaar langs alle kanten kan komen, dan is dat veel moelijker.

Variatie

Iets wat ze bij Beveren ook perfect illustreerden tijdens de voorbije weken. De Waaslanders moesten na de blessure van topschutter Maderner ook schakelen in het offensieve compartiment en Wim De Decker kwam al snel bij de gouden driehoek Barry, Ismaheel en Ribeiro Costa uit. Het trio speelde de voorbije weken iedereen naar huis, maar werd - door de paraatheid van topaankoop Mbokani - nu wel weer uit elkaar getrokken.

Dieu moest de Beverse aanval dragen in Molenbeek, maar werd goed uit de match gehouden en kwam zo amper in het stuk voor. Beveren kwam daardoor vaak niet verder dan wat steriele druk en tien Brusselaars maakten het aan de overkant vlot af op de counter.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top