Baeten heeft sinds speeldag 4 een voet in alle goals van Beerschot

Sport | Thibo Baeten is bezig om zich in een recordtempo op te werken tot de grote man bij Beerschot VA. De jonge spits scoorde alweer 2x - dit keer tegen Jong Genk - en zit zo aan zeven goals en drie assists in tien matchen. Vanaf de vierde speeldag had hij een voet in alle goals van Beerschot VA.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tijdens de drie eerste speeldagen van het seizoen had de spits nog wat tijd nodig om zich aan te passen aan het systeem van coach Andreas Wieland. Maar vanaf de derde speeldag werd hij onmisbaar in het offensieve compartiment.

Op speeldag 1 (1-0 winst tegen Beveren), speeldag 2 (2-2 tegen SL16 FC) en speeldag 3 (2-3 verlies tegen Lierse) scoorde Baeten 'slechts' een van de vijf Beerschotgoals, maar vanaf de vierde speeldag had de aanvaller een voet in alle tien goals die de JPL-degradant scoorde. Zeven maal stond hij op het scorebord als doelpuntenmaker en drie keer gaf hij de beslissende pass bij een doelpunt van een teamgenoot.

Dankzij deze raid is Baeten inmiddels opgerukt naar de tweede plek in de topschutterslijst (enkel Rocha scoorde vaker) terwijl hij ook in de assistenranking op een gedeelde tweede plaats staat (enkel Engels gaf al meer assists).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top