Mertens (Club NXT) steekt samoerai nog wat dieper in de Japanse wonde bij Deinze

Sport | Lennart Mertens was vrijdagavond letterlijk én figuurlijk de grote man bij Club NXT. De vice-topschutter van vorig seizoen scoorde de enige twee goals in de match tegen SK Deinze en reet zo de licht helende wonden bij zijn ex-club weer wat verder open.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Mertens waren de twee goals persoonlijk ook meer dan welkom; want de goalgetter had het voorlopig wat moeilijk om op het scorebord te komen. Tegen Deinze scoorde hij zijn tweede én derde goal van het seizoen en komt hij - op dat vlak - dus weer wat meer tussen de mensen. Toch was Mertens alles behalve uitbundig bij zijn tweeklapper. Niet geheel onlogisch, want de 30-jarige spits voetbalde meer dan 165 wedstrijden voor Deinze.

Maar vorig seizoen kwam er dan plots dat vertrek. En dat had niet in het minst te maken met de aanstellling van Takahisa Shiraishi als nieuwe T1 van de club. De Japanner liet al vrij snel na zijn aankomst in de Dakota Arena verstaan dat hij op een andere manier wilde voetballen bij de Tigers én dat een type als Mertens niet in zijn plannen paste. Mertens schakelde snel en trok - na wat geflirt met RWDM - naar Club NXT om daar de Brugse youngsters mee te begeleiden in 1B.

Foute keuze

Bij Deinze begonnen ze het seizoen met het nieuwe systeem van Shiraishi, maar dat bleek al snel een foute keuze. Shiraishi werd al snel aan de kant geschoven en het bestuur vloekt zich de ziel uit het lijf dat ze zo ver zijn meegegaan in de filosofie van de Japanner.

Sportief directeur Adrian Esparraga legde het voor de match nog even uit aan Het Nieuwsblad en zal zijn goedgelovigheid na de match ongetwijfeld nog wat harder vervloekt hebben. “We missen een type als Lennart", klonk het. "We zijn aan de voorbereiding begonnen volgens het concept van onze vorige coach. Shiraishi wilde op een andere manier voetballen. Hij had een profiel als Mertens niet nodig, maar nu blijkt het tegendeel waar. We hadden ook interesse in Dieumerci Mbokani, maar Mbokani verdient meer dan het dubbele van de bestbetaalde speler bij ons. Het was voor ons onmogelijk om hem aan te trekken.”

Het hoeft dus ook niet te verwonderen dat de zoektocht naar een nieuwe T1 bij Deinze over eieren loopt. Het bestuur wil niet opnieuw een foute keuze maken, want gezien de ranking in het klassement kunnen ze die zich absoluut niet meer permitteren. Deinze staat ook na speeldag 10 laatste in het klassement; Club NXT staat voorlopig knap vierde.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top