Stassin alweer titularis bij Anderlecht; wat zeggen de regels over participatie bij RSCA Futures?

Challenger Pro League | Lucas Stassin beleeft hoogdagen. De 17-jarige spits zette zich de voorbije maanden op de kaart met zeven goals in acht CPL-matchen en mocht vorige week debuteren bij de grote jongens. Dat debuut kreeg een vervolg tegen Zulte Waregem; met een tweede basisplek op een rij.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Herinneringen om nooit meer te vergeten voor de kwieke goalgetter, maar hoe moet het nu verder met zijn 1B-carrière? We haalden de reglementen er nog eens even bij.

"Spelers die in de laatste match van de eerste ploeg minstens 45 minuten hebben gevoetbald of aan de aftrap van die partij stonden, worden uitgesloten van deelname aan de eerstvolgende wedstrijd van het U23-team."

Aangezien Stassin aan de aftrap stond tijdens Zulte Waregem - Anderlecht, mag hij zaterdag dus niet meespelen tegen Dender EH. Ook N'Diaye en Stroeykens mogen volgens die regel straks niet meespelen met RSCA Futures.

Rekenwerk

Na zes officiële wedstrijden van de A-ploeg komt daar nog een restrictie bij. Wie dan tweederde van het lopende seizoen als starter bij de A-ploeg is begonnen of in tweederde van die matchen ten minste 45 minuten heeft gespeeld, kan niet voor de U23 uitkomen.

Voor Mario Stroeykens is die regel nu al van toepassing. Als hij aan dit tempo minuten blijft verzamelen in 1A, dan zal hij niet meer mogen uitkomen bij RSCA Futures.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top