Hoe gaat het een maand voor het WK met de Rode Duivels?

Sport | Binnen een maand begint het WK in Qatar. Het is daarom het ideale moment om een stand van zaken te maken. Wie verkeert er in topvorm? Wie trekt met twijfels naar het WK? Een overzicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wie steekt er in een goede vorm?

Twee spelers die met heel veel vertrouwen naar Qatar afzakken, zijn Simon Mignolet en Leandro Trossard. De flankaanvaller van Brighton & Hove Albion is dit seizoen bijzonder goed bezig. De laatste weken wordt zijn naam veelvuldig gelinkt aan Chelsea, waar zijn ex-coach Graham Potter sinds kort aan de slag is. Kan hij via een goed WK de deur naar een toptransfer openen? Mignolet kent een uitzonderlijk sterke Champions League-campagne met Club Brugge en hij was outstanding op het veld van Atlético Madrid. ‘Big Si’ is de grote favoriet voor de Gouden Schoen, maar hij zal in de schaduw blijven van Thibaut Courtois. De doelman, onlangs uitgeroepen tot de beste doelman ter wereld, sukkelt echter met de rug. De keeper van Real Madrid is indien fit altijd een basispion.

Vooraan vallen de goede prestaties van Michy Batshuayi op. De spits begon moeizaam bij Fenerbahçe maar is de laatste weken aardig op dreef met 5 goals in 8 wedstrijden. ‘Batsman’ trekt met vertrouwen naar Qatar. Kevin De Bruyne, die onlangs derde werd bij de uitreiking van de Gouden Bal, is de drijvende kracht bij Manchester City. Axel Witsel doet het ook verrassend goed bij Atlético Madrid, waar hij de laatste weken weer als defensieve middenvelder mocht spelen nadat hij eerst als centrale verdediger werd opgesteld.

Ook Wout Faes (Leicester City), Brandon Mechele en Hans Vanaken (Club Brugge), Toby Alderweireld (Antwerp), Amadou Onana (Everton), Thomas Meunier (Dortmund) en Arthur Theate (Rennes) zijn Rode Duivels die aan een goed seizoen bezig zijn.

Speelminuten zonder te schitteren

Er zijn ook een aantal spelers die wel spelen, maar nog niet echt indruk maakten. Charles De Ketelaere liet al goede zaken zien, maar de ex-speler van Club Brugge heeft duidelijk nog een aanpassingsperiode nodig bij AC Milan. Hij schippert er tussen basis en bank.

Youri Tielemans is een vaste waarde bij Leicester City, maar de ploeg stelt stevig teleur. Dat is ook het geval voor Timothy Castagne (Leicester City), Jan Vertonghen en Zeno Debast (Anderlecht) en Dries Mertens (Galatasaray). Loïs Openda begon zeer goed aan het seizoen bij RC Lens met 4 goals in 6 matchen, maar ondertussen staat de Belgische aanvaller al vijf wedstrijden droog.

Rode Duivels in moeilijkheden

Het grote zorgenkind is en blijft Eden Hazard. Carlo Ancelotti haalde al meermaals aan dat hij op hem rekent, maar daar zien we niet veel bewijs van. Hazard krijgt amper speelminuten en als hij eens mag opdraven weet hij niet te overtuigen. De basisplaats van Hazard bij de Rode Duivels wordt ernstig in vraag gesteld. Het is afwachten of Roberto Martinez hem de voorkeur blijft geven op iemand als pakweg Leandro Trossard, die dus wel in bloedvorm verkeert.

Hij is echter niet de enige die een moeilijke start van het seizoen meemaakt. Zijn broer Thorgan heeft heeft het ook niet makkelijk bij Dortmund, net zo min als Divock Origi bij AC Milan of, in mindere mate, Alexis Saelemaekers. Yannick Carrasco is ook een probleemgeval, want hij is na een matig seizoensbegin zijn basisplaats kwijtgespeeld bij Atlético Madrid. Een andere speler kent ook de nodige problemen. Leander Dendoncker komt sinds zijn overgang naar Aston Villa daar amper aan de bak.

Er zijn ook grote vraagtekens omtrent Romelu Lukaku. De spits van Inter viel eind augustus uit met een spierblessure en hij keert nu pas stilaan terug. Kan hij een maand voor het WK nog het nodige ritme opdoen? Als hij de komende weken aan de bak komt, lijkt Martinez zich weinig zorgen te moeten maken. Maar een spierblessure is altijd gevaarlijk en de kans op een terugslag bestaat altijd…

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top