Mis deze films en tv-programma's niet tijdens dit weekend!

Films | Dit weekend kan je weer een rijk aanbod vinden aan leuke films en interessante televisieprogramma's. Pickx geeft je een paar kijktips voor de komende dagen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: Blues Brothers 2000

In deze sequel op de filmklassieker 'The Blues Brothers' uit 1980 ontdekt Elwood Blues na een jarenlange celstraf dat de buitenwereld ingrijpend is veranderd. Zijn broer Jake is dood, zijn groep The Blues Brothers Band is uit elkaar en het weeshuis waarin hij is opgegroeid, is met de grond gelijk gemaakt. Met de hulp van barman Mighty Mack blaast hij zijn oude band nieuw leven in, maar al gauw krijgt hij het aan de stok met de Russische maffia en de politie.

Bekijk ‘Blues Brothers 2000’ op vrijdag 21 oktober om 20u35 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Kampioenenjaar

Deze zesdelige sportdocumentaire gaat over het voetbalseizoen 2010-2011 waarin KRC Genk landskampioen werd. We zien hoe voetbalgrootheden als Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois bij de Limburgse ploeg hun eerste stappen richting wereldroem zetten, maar evengoed hoe anderen - genre Anthony Vanden Borre - een hoogtepunt beleefden dat ze later niet meer konden overtreffen. De getuigenissen van enkele sleutelspelers maken deze documentaire aangenaam om te kijken, ook voor kijkers die niet gepassioneerd zijn door voetbal.

Bekijk ‘Kampioenenjaar’ op vrijdag 21 oktober om 21u30 op Canvas, VRT MAX of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zaterdag: The Wolf of Wall Street

Wanneer Martin Scorsese en Terence Winter de handen in elkaar slaan om een film te maken, kan dat zelden of nooit een slecht eindresultaat opleveren. In deze biografische zwarte komedie zien we Leonardo DiCaprio in de huid kruipen van effectenmakelaar Jordan Belfort. Al gauw slaagt hij erin om een miljoen dollar per week te verdienen, maar door het geld raakt hij de voeling met de realiteit steeds meer kwijt. 

Bekijk ‘The Wolf of Wall Street’ op zaterdag 22 oktober om 22u00 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app

Crank

In het rijtje actiehelden op het witte doek denken veel kijkers aan spierbundels als Sylvester Stallone en Arnold Schwarzenegger, maar veel minder aan iemand als Jason Statham. Nochtans heeft de Britse acteur een groot aantal actiefilms op zijn palmares staan. In 'Crank' vertolkt hij de rol van huurmoordenaar Chev Chelios, een man die een bijzonder gif toegediend krijgt waardoor hij zal sterven als hij geen adrenaline aanmaakt. Hij start vervolgens een dolle rit door Los Angeles, op zoek naar de man die hem het gif toediende.

Bekijk ‘Crank’ op zaterdag 22 oktober om 22u25 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Zondag: A Game of Secrets

Deze documentaire gaat dieper in op de zogeheten 'Football Leaks'. In 2015 bracht een mysterieuze website grootschalige fraude in het voetbal aan het licht. In de onthullingen vielen onder meer de namen van Cristiano Ronaldo en Manchester City. Uit politieonderzoek blijkt dat een Hongaarse universiteitsstudent achter de lekken zit. Deze Deense documentaire onderzoekt of de jongeman wel degelijk recht in zijn schoenen staat met zijn aanval op de voetbalwereld.

Bekijk ‘A Game of Secrets’ op zondag 23 oktober om 20u10 op Canvas, VRT MAX of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Glass

Deze superheldenfilm uit 2019 met James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson en Anya Taylor-Joy is de derde en laatste film uit de 'Unbreakable'-trilogie. Hoewel sommige recensenten het verhaal niet echt konden smaken, werd de film toch een commercieel succes met een opbrengst van 247 miljoen dollar voor een budget van amper 20 miljoen dollar. Vooral de acteerprestaties van James McAvoy zijn de moeite van het bekijken waard.

Bekijk ‘Glass’ op zondag 23 oktober om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app.

Je favoriete programma gemist? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top