Worlds 2022 kampt met dalende kijkcijfers

Esports | Nu de play-offs van de Worlds 2022 donderdagavond van start gaan, is het tijd om qua kijkcijfers de balans op te maken. Maar op dat vlak lijkt het end of season-toernooi van League of Legends in de problemen te komen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Noord-Amerikaanse continent organiseert al enkele weken het Main Event van het League of Legends Worlds 2022. Die competitie trekt zoals gewoonlijk miljoenen kijkers uit de hele wereld. We bekijken de ratings voor de start van het toernooi, 24 uur voor het begin van de play-offs.

De zender met de beste statistieken is dan ook het Twitch-kanaal van Riot Games, met bijna 15 miljoen bekeken uren sinds het begin van het toernooi. Vlak daarachter vinden we het officiële Youtube-kanaal van LoL Esports terug, en de Franse omroep OTP, met in totaal 3 miljoen bekeken uren. Dit bewijst dat Frankrijk een van de meest loyale League of Legends-communities is.

Lagere kijkcijfers dan in 2021

Vergeet niet dat de editie van 2021 de meest bekeken editie ooit was van het hoogtepunt van het League of Legends-circuit. Hoewel het toernooi nog niet voorbij is, lijkt 2022 een neerwaartse trend in te zetten.

© Esports Charts

Terwijl T1 vs Detonation FocusMe, de meest bekeken wedstrijd van de vorige groepsfase, piekte op 2.232.979 cumulatieve kijkers, trok de populairste wedstrijd van 2022 amper 1.390.933 kijkers. Dit is een verrassende statistiek gezien T1 en Fnatic aan die wedstrijd deelnamen, twee organisaties met enorme fanbases.

Het valt nog te bezien hoe de play-offs zullen verlopen qua toeschouwers. Maar met slechts één team dat ons continent vertegenwoordigt in de play-offs, zou het niet verbazen dat de Europese fans minder enthousiast zijn over het einde van de competitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top