Refs CPL (speeldag 10): alweer gezonde mix van 'jong en oud'; Brusselaar voor RWDM - Beveren

Sport | Op de 10e speeldag van de Challenger Pro League trekt ploeg-in-vorm SK Beveren naar de thuishaven van het groeiende RWDM. Lierse hoopt van die affiche te profiteren door het zwalpende Lommel puntenloos naar huis te spelen terwijl rode lantaarns Deinze en Dender naar de jonkies van Club en Anderlecht moeten. Op Sclessin staat de Waalse derby tussen SL16 en Virton geprogrammeerd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heel wat leuke affiches met wisselende belangen waarin strijd, spektakel en emotie ongetwijfeld weer hand in hand zullen gaan. Omdat de VAR nog steeds een ver-van-ons-bed-show lijkt te zijn, zullen deze zes scheidsrechters gewoon weer ouderwets op hun zintuigen én hun assistenten moeten vertrouwen om de wedstrijden in goede banen te leiden.

De KBVB koos opnieuw voor een mix van ervaring (Vermeiren en Pirard), seizoensdebutanten (Allaerts en Clerkx) en beloftevolle talenten die al wel wat ervaring hebben in 1B (Simonini en Bourdeaud'hui).

Local

Opvallend is wel dat Simonini als Brusselaar voor het tweede jaar op een rij de topper tussen RWDM en Beveren zal leiden. Vorig jaar won Waasland-Beveren die match wel met 1-3. Defourny stopte toen nog een strafschop van Bertone. Dat was vorig seizoen de enige penalty die Simonini (in 11 duels) floot in 1B. Dit seizoen zit hij al aan vier strafschoppen in vijf matchen.

21/10 - 20u00: Club NXT - SK Deinze: Ken Vermeiren (73 1B-duels; 5 duels dit seizoen)
21/10 - 20u00: SL16 FC - RE Virton: Quentin Pirard (46 1B-duels; 4 duels dit seizoen)

22/10 - 16u00: Jong Genk - Beerschot VA: Michiel Allaerts (1B-debutant; 5 duels dit seizoen)
22/10 - 20u00: RSCA Futures - Dender EH: Klass Clerkx (1B-debutant; 1 duels dit seizoen)

23/10 - 16u00: RWDM - SK Beveren: Matonga Simonini (16 1B-duels; 5 duels dit seizoen)
23/10 - 20u00: Lierse - Lommel SK: Simon Bourdeaud'hui (15 1B-duels; 4 duels dit seizoen)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top