Bewijst Onuachu tegen Antwerp dat hij zijn Gouden Schoen-vorm weer te pakken heeft?

Jupiler Pro League | Op deze veertiende speeldag reist Racing Genk naar Royal Antwerp FC deze zondag, voor een confrontatie tussen de eerste en tweede in de stand. Het staat in de sterren geschreven dat Paul Onuachu opnieuw een sleutelrol zal spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een maand van verlossing. Paul Onuachu, die een zeer moeilijke start van het seizoen kende door een adductorblessure en een hernieuwd verlangen om de club te verlaten, zit sinds drie weken op het niveau van zijn teamgenoten bij Racing Genk. Tot deze maand had hij geen enkel doelpunt gemaakt, maar de Nigeriaanse international scoorde de voorbije vier matchen liefst zes keer. Antwerp, de tegenstander van zondag, is gewaarschuwd: de Gouden Schoen scoort weer aan de lopende band.

Vertrouwen van Vrancken

Afgelopen dinsdag was Westerlo het kind van de rekening. De Kemphanen waren nooit in staat om de 2,01m grote reus, die zich vermaakte met twee nieuwe pareltjes, in bedwang te houden. Zijn glimlach tijdens de wedstrijd was onmiskenbaar. Met een beetje meer geluk had de middenvelder nog betere statistieken kunnen laten noteren. "Ik kom geleidelijk aan weer op gang en ben bijna op 100%. Ik wil gewoon spelen, plezier maken en doen wat de coach wil. Ik waardeer zijn vertrouwen", vertelde Paul Onuachu aan Het Laatste Nieuws na de zege van vorige week tegen OHL, toen hij de winning goal maakte.

Net als Junya Ito en Theo Bongonda, zijn aanvalspartners met wie hij de afgelopen jaren een formidabel trio vormde, had de grote Paul deze zomer graag de Cegeka Arena verlaten. Vorig seizoen scoorde Onuachu 23 doelpunten voor Genk. Het seizoen daarvoor was hij topscorer in de Jupiler Pro League met 33 treffers. Dit leverde hem de titel Pro Footballer of the Year en de Gouden Schoen op.

Helaas voor hem stroomden de aanbiedingen niet binnen bij het bestuur, dat hoopte op een vetpot voor hun goudhaantje. Met zijn 28 jaar is Paul Onuachu zich ervan bewust dat hij de boot naar een grote competitie misschien wel gemist heeft. Maar hij weet ook dat een landstitel aan het eind van dit seizoen in de Jupiler Pro League hem een laatste kans kan bieden om zichzelf in de etalage te zetten. Hij kan dus net zo goed floreren in het aanvallende systeem van Wouter Vrancken en zichzelf alle kansen geven om zijn ultieme droom te verwezenlijken. Een droom die Racing Genk hem ongetwijfeld zal gunnen als de Nigeriaan hen de titel bezorgt.

Volg de Jupiler Pro League, met deze zondag om 13u30 het treffen tussen Antwerp en Racing Genk, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top