Bayern zal zich niet inhouden om Barça uit het kampioenenbal te kegelen

UEFA Champions League | De groepsfase van de UEFA Champions League gaat woensdag verder met de topper tussen Barcelona en Bayern München.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge komt woensdag als eerste ploeg in actie in de vijfde ronde van de groepsfase van de Champions League. Blauw-zwart (10 pt) heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde en kan tegen FC Porto (6 pt) om 18u45 de koppositie in groep B veiligstellen. Een simpel gelijkspel zou volstaan voor de Belgische landskampioen om door te stoten naar de laatste 16. De Draken zullen echter gebrand zijn op winst, aangezien Atletico Madrid (4 pts) en Bayer Leverkusen (3 pts) jagen op de tweede plaats in de groep.

Inter in controle

Ook om 18u45 kan Inter Milaan zich al plaatsen voor de volgende ronde mits een thuisoverwinning tegen Viktoria Plzen. De ploeg van Romelu Lukaku staat momenteel tweede in groep C, drie punten los van Barcelona en met een beter onderling resultaat tegen de Catalanen. De Blaugrana zullen hopen op een misstap van de Milanezen. Maar mocht er een mirakel gebeuren, dan hebben ze in Camp Nou alsnog minstens een gelijkspel nodig tegen de autoritaire koploper Bayern om in de Champions League te blijven.

In groep A kan Ajax zich geen misstap meer veroorloven. De Ajacieden hebben de koppositie aan Napoli moeten laten en hebben nog een waterkans op de tweede plaats. De Amsterdammers staan zes punten achter op Liverpool, dat woensdagavond over de vloer komt in de Nederlandse hoofdstad, en beseffen dat ze voor een loodzware opdracht staan. Ondertussen zouden de Napolitanen kunnen profiteren van de wedstrijd tegen Rangers om hun koppositie in de poule veilig te stellen.

In groep D ten slotte ligt alles nog open. Tottenham (7 punten) staat momenteel op de eerste plaats. Daarna volgen Marseille en Sporting (6 punten), Eintracht Frankfurt (4 punten) is hekkensluiter. De Duitsers, die Marseille ontvangen, kunnen niettemin de tweede plaats innemen als ze winnen en als Tottenham logischerwijs de Portugezen verslaat in Londen. Het is echter moeilijk om voorspellingen te doen gezien de spanning en onzekerheid in deze groep, waar iedereen min of meer aan elkaar gewaagd is.

Het programma van de vijfde speeldag in de UEFA Champions League bij Pickx+ Sports:


Woensdag 26 oktober

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top