Rechten de Kangoeroes uit Mechelen de rug tegen de Giants uit Antwerpen?

Basketbal | Toegegeven, de BNXT League is nog maar vier speeldagen ver. Kangoeroes Mechelen hoeft dus nog niet te panikeren om de punten die het al verloren heeft. Maar het wordt wel zaak om dit weekend de rug tegen Antwerp Giants te rechten…

Door Pickx

Deel dit nieuws

De mayonaise lijkt nog niet te pakken bij Kangoeroes Mechelen. Het team van coach Kristof Michiels verloor enkele weken geleden immers nog tegen Circus Brussels (81-73) en achtereenvolgens tegen Filou Oostende (91-97), de te kloppen Belgische ploeg in de competitie. Gelukkig wisten de Kangoeroes hierna erger te voorkomen door afgelopen weekend te winnen tegen Luik met 65-81.

De terugkeer van Mukubu

In die laatste partij kon coach Michiels opnieuw beroep doen op Wen Mukubu, de Mechelse sterkhouder die vorig seizoen uitviel met een infectie waardoor zijn gezondheidstoestand er op een bepaald moment zeer precair uitzag. “Wen heeft enorm hard gewerkt”, klinkt het bij Michiels die een interview gaf aan Gazet van Antwerpen. “Hij was bijna twintig kilogram afgevallen, maar is nu bijna terug op zijn normale gewicht”, aldus de coach. “Het is heel belangrijk dat hij opnieuw deel uitmaakt van het team. Hij heeft immers heel wat ervaring, maar is ook vocaal enorm aanwezig. Wen vormt ook de levensbelangrijke schakel tussen de Amerikanen en de Belgen.”

Komende zaterdag neemt Mechelen Kangoeroes het op tegen Antwerp Giants. De Giants verloren hun vorige partij tegen Limburg (80-66), de huidige leider in de stand, maar hebben de week daarvoor Leuven Bears kunnen verslaan (61-57). Volgens coach Ivica Skelin staan de vizieren bij Antwerp nog niet op scherp. “Onze afwerking was niet goed tegen Leuven. Hiervoor moeten we een oplossing vinden. Zeker met het oog op de volgende wedstrijden…”, klonk het in Het Laatste Nieuws. Die volgende wedstrijd vindt zaterdag plaats in en tegen Mechelen. Het wordt nog afwachten of de Giants dan wel trefzekerder zullen zijn.

Volg het hele seizoen het beste van de BNXT League, inclusief de wedstrijd tussen Kangoeroes Mechelen en Antwerp Giants nu zaterdag 22 oktober vanaf 20u30, heel het seizoen lang op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top