Lakers of Warriors: wie kaapt de zege weg in de ouverture van het NBA-seizoen?

Sport |

Het moment van de waarheid breekt opnieuw aan voor de NBA-liefhebbers! Het nieuwe seizoen gaat in de nacht van dinsdag op woensdag van start met twee mooie affiches: Boston Celtics - Philadelphia 76ers en Golden State Warriors - Los Angeles Lakers. Beide affiches zijn te volgen op Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vier maanden nadat de Warriors zich tot kampioen kroonden tegen Boston, vieren de beste spelers van de basketbalwereld hun rentree op het parket voor het seizoen 2022-2023. Hoewel beide matchen in de openingsnacht de moeite waard zullen zijn, focussen wij ons iets meer op de partij waarin de titelverdediger aan bod komt.

De spelers van Golden State kenden een geanimeerd einde van de voorbereiding met een ruzie op training tussen Draymond Green en Jordan Poole. De plooien lijken ondertussen weer gladgestreken te zijn en het bestuur maakte werk van de contractverlengingen van Poole en Andrew Wiggins. Green gaat echter het laatste jaar van zijn contract in en wordt daarmee voorlopig in het ongewisse gelaten. Geruchten omtrent een mogelijke overgang naar LA Lakers steken de kop op.

Met LeBron?

Green wordt gemanaged door Klutch Sport, dat ook LeBron James in de portefeuille heeft. Na jaren van rivaliteit zijn de twee mannen vrienden geworden. Met zijn huidige situatie in Golden State, die nog wel wat wonden zal laten, zou een mogelijke transfer Green in staat stellen een laatste grote cheque op te strijken en tegelijkertijd competitief te blijven.

Dat is tenminste wat journalist Stephen A. Smith denkt. Maar zijn redenering gaat over het algemeen op. Het kan ook afhangen van het seizoen van de Lakers, die het fiasco van vorig jaar moeten vergeten en voor dit nieuwe seizoen zijn de waarnemers nog steeds niet erg optimistisch. Het is aan LeBron James en zijn team om hun ongelijk te bewijzen…

Het NBA-programma van de week op Eleven:

Woensdag 19 oktober

Zondag 23 oktober

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top