Romantisch kannibalisme met Timothée Chalamet in ‘Bones and All’

Films | In de cinema kan je vanaf nu een bijzondere prent bewonderen: ‘Bones and All’ van regisseur Luca Guadagnino ('Call Me By Your Name'). Tijd om een blik te werpen op deze film met Taylor Russell, Timothée Chalamet en Mark Rylance in de hoofdrollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Luca Guadagnino en Timothée Chalamet, dat ken je gerust een match made in heaven noemen. Het beste bewijs daarvan is ‘Call Me By Your Name’, de film waarmee Chalamet zijn intrede maakte op het wereldtoneel. Voor ‘Bones and All’ werken de regisseur en acteur vijf jaar na dat eerste succesverhaal nog eens samen om een ongewoon liefdesverhaal te brengen.

De vergelijking met Netflix-serie ‘The End of the F*cking World’ is niet veraf. Daarin vertrekken twee tieners op roadtrip, waarop ze ontdekken dat ze beiden psychopatische moordneigingen hebben. In de nieuwe film voltrekt hetzelfde scenario zich, alleen zijn de hoofdrollen beiden kannibalen.

Sympathie voor kannibalisme

De film gaat over universele thema’s als de jonge kalverliefde, maar dan met een context van afgebeten vingers en een stoofpotje van ledematen. Het verhaal begint met Maren (Taylor Russell), een verlegen tiener die per ongeluk mensenvlees eet. Ze blijkt een erfelijke honger naar mens te hebben, en ze blijkt niet de enige te zijn. Andere kannibalen ruiken haar al van ver. Ze slaat op de vlucht na een incident en ontmoet Lee (Timothée Chalamet), een jongeman die hetzelfde lot ondergaat als zij. Samen proberen ze te vluchten van hun honger tijdens een roadtrip doorheen de Verenigde Staten.

Het scenario is gebaseerd op het gelijknamige boek van Camille DeAngelis uit 2015. Het oorspronkelijke verhaal gaat over eenzaamheid, liefde, moraal en feminisme. De thematiek van kannibalisme lijkt een verrassende metafoor te zijn, maar als je weet dat de auteur veganistisch is, houdt het misschien al iets meer steek.

Het feit dat de roman nu aangepast is voor het grote scherm heeft de interesse in het boek weer aangewakkerd (dat de huidige golden boy van Hollywood Timothée Chalamet de hoofdrol speelt, zit daar vast voor iets tussen). De film lijkt het verhaal van het boek alvast trouw te volgen. Dat kannibalen als sympathieke protagonisten worden gepresenteerd en dat je als lezer of kijker ook echt met hen meeleeft, is een uitdaging die Guadagnino maar al te graag aangaat. Het resultaat is in elk geval een film die een bezoekje aan de cinema waard is.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top