Kan Standard-coach Ronny Deila nog om Cihan Çanak heen tegen KV Mechelen?

Sport | Vanavond staat de dertiende speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Standard Luik neemt het dan op tegen KV Mechelen. Wie weet staat de zeventienjarige Cihan Çanak opnieuw in de basis. Hij toonde afgelopen weekend immers
zijn voetbalklasse en -talent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor iedereen die Cihan Çanak nog niet kent, stellen we de jongeman graag even voor. Cihan Çanak is een zeventienjarig Belgisch-Turks toptalent dat al enkele jaren aan het rijpen is in de jeugdacademie van Standard. Vorig jaar stak hij voor het eerst zijn neus aan het venster bij de A-ploeg van de Rouches en mocht hij zelfs drie keer invallen. Dit jaar viel de jonge voetballer al zes keer in en afgelopen weekend zette coach Ronny Deila hem zelfs voor het eerst in de basis van de A-ploeg. Çanak wist samen met zijn ploegmakkers The Great Old met 3-0 te verslaan, waardoor de Rouches Antwerp hun tweede competitienederlaag konden aansmeren.

Steeds aanspeelbaar, veel werklust

Çanak werd uitgespeeld op nummer 10-positie, terwijl dat niet de positie is waarvoor de vleugelspeler is opgeleid. Dat bevestigde Standard-coach Ronny Deila na afloop van de wedstrijd tegen Antwerp. “Ik heb Çanak de hele week laten trainen als nummer 10 en maakte me daarover eigenlijk geen zorgen. Hij presteerde goed bij de jeugd en uit alles blijkt dat het een moeilijke speler is om tegen te spelen. Hij kan namelijk even goed aanvallen als verdedigen”, klonk het.

Tijdens de wedstrijd tegen Antwerp viel inderdaad op hoe Çanak steeds aanspeelbaar was, meer dan eens goed kon wegdraaien van zijn directe tegenstanders en ook enorm veel werk opknapte. Hij maakte tevens het derde doelpunt van de namiddag voor de Rouches (9’). Zijn ploegmakkers zagen dit alles en hadden na afloop niets dan lovende woorden over voor het jonge talent. Verdediger Marlon Fossey stelde dat de prestatie van Çanak een van de beste was die hij ooit gezien heeft van zo’n jonge speler. Collega Noë Dussenne liet eveneens optekenen dat hij onder de indruk was van de Belgische Turk.

Nieuwe basisplaats?

Woensdagavond neemt Standard het op tegen KV Mechelen. Mechelen is al drie keer op rij verloren en mede hierdoor weggezakt naar de dertiende plaats in het klassement. Standard beleeft na een snertseizoen vorig jaar nu een remontada en staat momenteel op de vijfde plaats. Coach Ronny Deila behoudt de focus en weet dat er nog niets gewonnen is. De Luikse supporters willen echter op het goede elan verder gaan en daarom klinkt de roep naar een nieuwe basisplaats voor Çanak des te groter. Zal Deila hieraan gehoor geven?

Volg de Jupiler Pro League, inclusief de wedstrijd KV Mechelen - Standard Luik op woensdag 19 oktober om 20u25, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top