Barry Baltus geeft op in Moto2 van Australië, Alex Rins wint in MotoGP

Auto-moto | Barry Baltus (Kalex RW Racing GP) heeft zondag in de GP Moto2 van Australië moeten opgeven. Op acht ronden van het einde kwam hij ten val.

Door Belga

Deel dit nieuws

De zege in deze achttiende WK-manche was voor de Spanjaard Alonso Lopez (Boscoscuro Speed Up). De Japanner Ai Ogura (Honda) kwam in Phillip Island als elfde over de streep en blijft leider. Baltus is 21e.

In de MotoGP was de dagzege weggelegd voor de Spanjaard Alex Rins (Suzuki). Die haalde het voor zijn landgenoot Marc Marquez (Honda) en de Italiaan Francesco Bagnaia (Ducati). Die laatste neemt de leiding in de tussenstand van het WK over van Fabio Quartararo (Yamaha). De Fransman kwam ten val en moest de strijd staken.

In de WK-stand telt Bagnaia veertien punten meer dan Quartararo. Volgende week (23 oktober) staat de GP van Maleisië op het programma, daarna volgt nog de slotrace in Valencia (6 november).

In de Moto3 is de beslissing over de wereldtitel zondag gevallen. De Spanjaard Izan Guevara (GasGas) verzekerde zich van de eerste plaats na zijn overwinning in Australië. Met 65 punten voorsprong op zijn land- en teamgenoot Sergio Garcia kan hij niet meer worden bijgehaald.

Volgend seizoen stapt de achttienjarige Guevara over naar de Moto2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top