Worlds 2022: geen play-offs voor G2 Esports

Nieuws | G2 Esports heeft de Worlds 2022 play-offs verloren, want vanavond werd de tweede helft van de wedstrijden in groep C gespeeld. JD Gaming en DWG KIA verzekerden zich van de eerste en tweede plaats in de groep, wat kwartfinales betekent voor beide Aziatische teams.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Europese vooruitzichten zien er niet goed uit in de tweede helft van de groepsfase van League of Legends 2022 Worlds, die momenteel in New York wordt gespeeld. Na het debacle en de vroege uitschakeling van Fnatic op donderdag, was het gisteravond de beurt aan G2 Esports om een krachttoer uit te voeren. Jammer genoeg verloor ook het team van de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé al zijn wedstrijden.

De reeks begon tegen Evil Geniuses. Tegen dat team moest G2 winnen om de kansen op kwalificatie te behouden, want het niveau van de andere teams in de groep lag beduidend hoger. G2 Esports werd in het begin van de wedstrijd overvallen door hun oude demonen en slaagde er niet in om de draad weer op te pikken.

Daarna wachtte DWG KIA G2 Esports op voor een langverwachte rematch. Het zou de laatste kans voor de Europeanen worden om de tweede plaats in de groep te bemachtigen. De nochtans spannende wedstrijd bleef rustig tot de vijftiende minuut, wat de Koreanen er niet van weerhield een solide voorsprong van 4000 gold te nemen. We kennen ze, er is niet veel meer nodig om ze in een winnende positie te brengen. Showmaker en zijn collega’s wonnen teamfights en namen steeds meer ruimte in op de map, waardoor G2 Esports gedwongen werd zich terug te trekken. DWG KIA schonk zichzelf een overwinning in minder dan 25 minuten, waarmee het in ieder geval de tweede plaats van de groep bemachtigde.

De wedstrijd tegen JD Gaming werd er eentje puur voor het plezier, want G2 was sowieso uit de running voor de play-offs. Als teams spelen zonder inzet, gebeuren er vaak twijfelachtige dingen in een wedstrijd. De Samoerai hadden rond het kwartier de controle over de wedstrijd, maar JDG gaf zich niet gewonnen. De spelers namen geleidelijk de controle over de wedstrijd over. Dat leidde tot de zesde nederlaag voor Europa, dat absoluut niets goeds heeft laten zien in deel twee van deze groepsfase.

Ons continent krijgt nog een laatste kans om een plaats in de kwartfinales te bemachtigen. Alle hoop rust op de schouders van Rogue en Andrei ‘Odoamne‘ Pascu. Na een meesterlijke eerste etappe van het toernooi is Rogue ongeslagen. De Europeanen zullen die inspanning moeten volhouden als ze willen dat ten minste één Westers team de play-offs van de Worlds van 2022 bereikt. De eerste wedstrijd van Rogue tegen GAM Esports begint vanavond om 21u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top