Worlds 2022: een catastrofale nacht voor Fnatic

Nieuws | Fnatic zal niet deelnemen aan de kwartfinales van de 2022 League of Legends Worlds. Het Europese team ging in de tweede leg van hun competitie volledig de mist in en won gisteravond geen enkele wedstrijd. Een trieste prestatie die hen op de derde plaats zet in hun groep, achter T1 en EDward Gaming.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De kansen op een Europese kwartfinale zijn na de tweede legs van Groep A sterk verminderd. Fnatic raakte met veel moeite de nacht door, zonder ook maar één overwinning te boeken.

De reeks nederlagen begon tegen Cloud9. Tegen alle verwachtingen in nam C9 vanaf het begin de controle over de wedstrijd. Het Noord-Amerikaanse team had rond de 10 minuten al een voorsprong van 2000 gold. Fnatic had daarentegen moeite om hun opstelling te laten werken. Baron Nashor en een goed geleide teamfight van C9 waren voldoende om een gat te slaan in de basis van hun tegenstander en in de 27e minuut te winnen. Amerika behaalde zo de eerste overwinning in de groepsfase.

(Foto van Colin Young-Wolff/Riot Games)

Humanoid en zijn teamgenoten zetten de avond voort tegen T1, tegen wie Fnatic in de eerste wedstrijd een mooie prestatie had geleverd. Maar terwijl de eerste match in het voordeel van de Europeanen uitviel, kan men de fouten die donderdag in de opstelling van Fnatic werden gemaakt niet negeren. YamatoCannon en zijn mannen vertrouwden op een moeilijk te activeren duo Lucian-Nami en lieten de botlane Sivir-Yuumi liggen. Een zware misstap, vooral tegen een ploeg met het lef van T1. De Koreanen hebben er geen moeite mee hebben een wedstrijd te vertragen op basis van hun opstelling. Ze wonnen in 29 minuten, met een kolossale voorsprong van 11600 gold.

Het was dus tegen het Chinese EDward Gaming dat alles beslist moest worden. En helaas voor de Europeanen was de uitkomst van de wedstrijd niet anders dan de vorige. Fnatic werd het slachtoffer, en al hun initiatieven aan het begin van de wedstrijd liepen op een mislukking uit. Veel meer was er niet nodig voor de regerend wereldkampioenen om de leiding te nemen. Na een verloren teamfight in de 25e minuut van de wedstrijd werd de belegering van de Europese basis opgezet. Even later explodeerde de Nexus van Fnatic, wat hun officiële uitschakeling voor de Worlds 2022 betekende.

Vanavond is het de beurt aan G2 Esports. Met één overwinning en twee nederlagen zullen de Samurai de prestatie van het seizoen moeten leveren om door te stoten tegen DWG KIA, JD Gaming – twee teams die tot de favorieten in de titelrace worden gerekend – en Evil Geniuses.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top