Dit wil je deze week niet missen op tv

Films | De temperaturen blijven zakken. Reden te meer om dus in je zetel te kruipen 's avonds en de werkdag van je af te schudden met een leuke film of programma. Pickx zet alvast een paar tips op een rij

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Taking of Pelham 123

Walter Garber werkt bij de verkeerscentrale van de New Yorkse metro. Een routinedag verandert in een nachtmerrie wanneer een gevaarlijke bende terroristen, onder leiding van de mysterieuze Ryder, het metrostel Pelham 123 kaapt. Ryder eist een enorme som losgeld en dreigt ermee de passagiers te vermoorden als hij het geld niet binnen het uur in zijn bezit heeft. De spanning is te snijden en Garber doet er alles aan om Ryder te slim af te zijn en de gijzelaars te redden. Maar Garber staat voor een raadsel: hoe zijn de terroristen van plan te ontsnappen?

'The Taking of Pelham 123' is een actiethriller uit 2009 onder regie van Tony Scott. Het is de derde verfilming van de gelijknamige roman van John Godey, ditmaal met Denzel Washington en John Travolta in de hoofdrollen. 

Bekijk ‘The Taking of Pelham 123' op maandag 17 september om 20u35 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 



Dinsdag: Wij, vrouwen

Sinds vorige week kan je op Canvas naar ‘Wij, vrouwen’ kijken. In deze vierdelige reeks wordt nagegaan hoe het zit met de rechten van vrouwen in onze maatschappij en welke evolutie die hebben doorgemaakt.

In aflevering twee gaat het om hoe vrouwen decennialang opgevoed zijn tot gehoorzaamheid aan de man. Ze moeten zelfs hun broertjes dienen, die ook meer vrijheid krijgen. Eenmaal getrouwd belanden ze opnieuw in een dienende rol. Tot 1976 mogen Belgische vrouwen niet over hun eigen financiën beslissen. Huiselijk geweld is een taboe. Vanaf de jaren 70 gaat de vrouwenbeweging in het verweer, met vluchthuizen en cursussen zelfverdediging. De verhalen van de getuigen tonen dat gelijkheid met hun man ook nu niet helemaal verworven is.

Bekijk ‘Wij, vrouwen' op dinsdag 18 oktober om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Woensdag: Spectre

De week breken we met Daniel Craig als James Bond. 'Spectre' is de 24ste James Bond-film en werd uitgebracht in 2015 onder de regie van Sam Mendes

Een cryptische boodschap brengt James Bond op het spoor van een geheime, sinistere organisatie, genaamd Spectre. Terwijl M op het thuisfront een politieke machtsstrijd voert over het voortbestaan van inlichtingendienst MI6, probeert 007 te achterhalen welk meesterbrein aan het hoofd staat van Spectre.

Bekijk ‘Spectre’ op woensdag 19 oktober om 20u35 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Donderdag: Ukraine: In the Grips of War

Wat gebeurde er in Oekraïense steden als Boutcha, Irpin, Borodyanka die door de Russen waren bezet? Hoe stierven de honderden mensen, voornamelijk burgers, haastig begraven in massagraven, die werden gevonden nadat de troepen van Vladimir Poetin waren vertrokken? En waarom stierven ze? Diegenen die het bloedbad wisten te ontvluchten, vertellen in deze documentaire hun verhaal en getuigen over de talloze gruweldaden.

Bekijk ‘Ukraine: In the Grips of War’ op donderdag 20 oktober om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 


Vrijdag: Hypnotic

Hoewel hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij heeft opgelopen als kind, heeft Dan toch een beetje rust kunnen vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave. Door een onwaarschijnlijk bondgenootschap te vormen, raken Dan en Abra betrokken bij een wrede strijd op leven of dood, waarbij hij zijn angsten onder ogen moet komen en opnieuw geconfronteerd wordt met geesten uit het verleden.

'Hypnotic' is een thriller uit 2021 onder regie van Matt Angel en Suzanne Coote. Het verhaal werd geschreven door Richard D'Ovidio en in de hoofdrollen zie je Kate Siegel, Jason O'Mara en Dulé Hill. 

Bekijk ‘Hypnotic’ op vrijdag 21 oktober om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top