VALORANT: Riot Games onthult de nieuwe agent Harbor

Nieuws | Ontdek de krachten van VALORANT's 21e agent, Harbor, een controller wiens beheersing van water een ravage zal aanrichten op de servers!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is meer dan vijf maanden geleden dat de ontwikkelaars van VALORANT een nieuwe agent uitbrachten! Een periode van rust, ondanks de release van de nieuwe map “Pearl“. Maar daar heeft de studio een einde aan gemaakt met de release van de trailer van de volgende agent: Harbor! De zou beschikbaar moeten zijn op 17 oktober.

Zoals in de aankondigingsvideo te zien is, lijkt de nieuwe agent uit India een speciale relatie met water te hebben. Daarmee hij als support kan dienen, maar ook schade kan toebrengen aan de tegenstander.

De eerste ability die in de trailer te zien is, is een muur van water die Harbor kan gooien en naar zijn hand kan zetten. In tegenstelling tot de muur van Phoenix lijkt deze ondoordringbaar voor kogels. Een nogal kortstondige vaardigheid, maar wel een waarmee je veilig terug op de map kunt komen.

Daarna zien we Harbor in een bubbel, ondoordringbaar voor vijandelijke kogels. Hoewel het onmogelijk is te weten of Harbor deze bubbel op zijn bondgenoten zal kunnen afvuren, is het de eerste ability van zijn soort in VALORANT.

Harbor’s derde vaardigheid lijkt een golf te zijn om vijanden af te weren. Die spreuk kan zeer effectief blijken wanneer een team temporiseert of om tegenstanders af te weren die iets te avontuurlijk zijn.

Over Harbor’s ultieme vaardigheid heerst nog steeds enige twijfel. Van wat we uit de video kunnen opmaken, lijkt Harbor een schijf op te laden met water die hij dan naar een vijand gooit. Of deze ultimate nu wel of niet meerdere doelwitten kan raken, zou die zeer nuttig moeten zijn om een deel van de map weer onder controle te krijgen.

Een link met Pearl?

Sommige internetgebruikers hebben snel het verband opgemerkt tussen Pearl, de laatste map die is toegevoegd aan de FPS van Riot Games, en Harbor. Naast het voor de hand liggende verband tussen de onderwaterstad en deze agent met een bijzondere band met water, hebben velen gewezen op een mogelijke verwijzing naar Pearl Harbor. Dat is de Amerikaanse militaire basis die tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd gebombardeerd.

Om dat zeker te weten, zullen we de komende maanden onze ogen open moeten houden. De verjaardag van die tragische gebeurtenis vindt plaats op 7 december.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top