Bekijk 'Molly's Game', het succesvolle regiedebuut van Aaron Sorkin

Films | Vanavond kan je op Eén kijken naar 'Molly's Game', het regiedebuut van Aaron Sorkin. Deze gevierde scenarist ken je vast van 'The Social Network, 'The Newsroom' en de populaire reeks 'The West Wing', maar ook als regisseur gooit Sorkin hoge ogen. Pickx stelt je het recente palmares van Sorkin even voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Molly's Game' zien we actrice Jessica Chastain als Molly, een getalenteerde skiester, die een nieuwe carrière begint als gastvrouw voor pokerwedstrijden. In haar memoires, waarop de film is gebaseerd, zegt ze zelf dat ze zich heeft opgewerkt van serveerster tot officieuze leningverstrekker. "Ik leende mijn klanten geld zodat ze konden pokeren, maar ik was het beu om opgelicht te worden. Daarom heb ik een percentage van de winst gevraagd, zoals de casino's in Las Vegas doen. Maar blijkbaar heb ik daarmee een federale wet van de VS geschonden."

In een interview met Scriptmag geeft Aaron Sorkin aan dat hij een boontje had voor het hoofdpersonage omdat ze overtuigd was dat ze het juiste deed. "Molly's integriteit en haar verlangen naar rechtvaardigheid zijn karaktertrekken die je normaal alleen bij fictieve personages ziet", zegt Sorkin". "Ik vond het geweldig om Molly's personage neer te zetten als een eerlijke filmheldin in een ongewone plaats: een pokertoernooi."

'Molly's Game' is niet het enige filmproject waar Sorkin het verhaal vertelt vanuit het perspectief van een sympathiek of rechtvaardig hoofdpersonage, ook zijn nieuwere films hebben deze insteek.

The Trial of the Chicago 7

Deze historische dramafilm met een ensemblecast van onder meer Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt is gebaseerd op de anti-oorlogsbetogingen van 1968 in Chicago. Het protest mondde uit in rellen, waarna enkele vooraanstaande demonstranten werden opgepakt wegens samenzwering en aanzetten tot geweld. Het project zou normaal al in de vroege jaren 2010 worden verfilmd, maar door budgetproblemen duurde het enkele jaren later tot producent Steven Spielberg groen licht gaf.

"Spielberg kende mij van mijn werk voor 'Molly's Game' en beval me daarna met plezier aan om 'Chicago 7' te regisseren, zeker nadat president Donald Trump was verkozen", vertelt Sorkin aan Variety over de productie. "Tijdens zijn campagne blikte Trump verschillende keer nostalgisch terug naar de tijd dat de autoriteiten demonstranten met de wapenstok mochten verdrijven. Daardoor werd de film plots heel relevant, daar had ik in het begin geen besef van."

Door de coronapandemie werd de film maar beperkt vertoond in de bioscopen, maar daarna pikte Netflix de productie op. Daarmee heeft de streamingdienst op het juiste paard gewed, want in 2020 en 2021 was de film een van de meest gestreamde titels. 

Ontdek ‘The Trial of the Chicago 7’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Being the Ricardos

In deze biografische dramafilm schetst Sorkin het levensverhaal van actrice Lucille Ball en Desi Arnaz, een Cubaanse zanger. Ze treffen elkaar op een filmset en trouwen even later. Als acteurskoppel verwierven ze in de VS faam met de sitcom 'I Love Lucy' en zou later ook internationaal doorbreken met hun productiebedrijf Desilu Productions. Succesvolle tv- en filmproducties als 'Star Trek' en 'Mission: Impossible' zagen bij hen het levenslicht.

De film focust vooral op het turbulente huwelijk van Ball en Arnaz en de discriminatie waarmee die laatste te maken krijgt in het naoorlogse Amerika. Voor de productie koos Sorkin er opzettelijk voor om de film in vijf sleutelmomenten te vertellen. "Ik wilde niet vervallen in het typische stramien van een biografische film. Daarom koos ik ervoor om het verhaal te beginnen met de huwelijksproblemen en te eindigen met de productie van 'I Love Lucy'. Zolang ik die structuur aanhield, had ik het gevoel een goede film te maken."

Sorkin vindt zelf dat de chemie tussen de personages goed werd weergegeven in de film. "Lucy en Desi hadden veel affectie voor elkaar, ze waren een team", besluit hij.

'Being the Ricardos' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Bekijk ‘Molly's Game’ op zaterdag 15 oktober om 22u20 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Je favoriete programma gemist? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site Pickx.be of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top