Worlds 2022: de stand van zaken na deel één van de groepsfase

Nieuws | Alle wedstrijden van de eerste leg zijn gespeeld in deze groepsfase van de League of Legends Worlds 2022. Een mooie gelegenheid om de balans op te maken van de prestaties van de Europese teams in New York, waar de competitie plaatsvindt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We zijn al halverwege de eerste ronde van de Main Event van de League of Legends 2022 Worlds: gisteren werd de eerste ronde van de groepsfase afgesloten. Een groepsfase die, zoals gewoonlijk, vol verrassingen zat.

We beginnen met Groep A, waar Fnatic het opnam tegen de regerende wereldkampioen EDward Gaming en het legendarische T1. Hoewel Marek “Humanoid” Brázda en zijn teamgenoten het niet gemakkelijk hadden tegen de Chinezen, verrasten ze wel in hun wedstrijd tegen het team van Faker.

Het Europese team boekte een onverwachte overwinning tegen de drievoudig wereldkampioenen, waardoor Fnatic mag uitkijken naar de tweede helft van de groepsfase onder de best mogelijke omstandigheden. De clash tussen EU en NA die de competitie opende, werd natuurlijk gewonnen door het ons continent: de spelers van Cloud9 hadden hun draft volledig gemist.

Voor G2 Esports, dat vastzit in wat velen al “de groep des doods” hebben genoemd, verliep de start van de competitie niet zo goed als bij hun eeuwige concurrenten. De Samurai verloren van de Chinese kampioen JD Gaming en de derde Koreaanse seed DWG KIA.

(Foto van Colin Young-Wolff/Riot Games)

De Belg Raphaël “Targamas” Crabbé had dan weer geen moeite tegen Evil Geniuses. Hun kansen op kwalificatie voor de play-offs sterk zijn zo verminderd.

Groep C is ongetwijfeld de groep waar Europa het het beste doet. Rogue hebben een perfecte start van de competitie gemaakt door de eerste etappe ongeslagen af te sluiten. Captain Andrei “Odamne” Pascu zette een sterke prestatie neer en leidde zijn team naar onverwachte overwinningen tegen TOP Esports en DRX . Met een derde overwinning tegen het Vietnamese GAM Esports is Rogue nu bijna verzekerd van een plaats in de final bracket.

In Groep D, de enige poule zonder Europees team, is RNG de koploper met drie overwinningen. Vlak achter hen staat Gen.G, dat als een van de favorieten van de competitie wordt beschouwd. CTBC neemt de derde trede van het podium in, terwijl 100 Thieves de groep zonder overwinning afsluit.

© LoL Esports

Gezien de resultaten van deze eerste leg kunnen we stellen dat de meeste hoop van Europa momenteel rust op de schouders van de Rogue, en in mindere mate op die van Fnatic. Onze Europese kampioenen toonden een mooie beheersing van de meta, en hun individuele klasse moet niet meer bewezen te worden. Het valt nog te bezien hoe onze teams het zullen doen in de returnwedstrijden die aanstaande donderdag om 21u beginnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top