Racing moet de kloof met Gantoise dichten

Hockey | De achtste speeldag van de ION Hockey League staat dit weekend voor de deur. Onder meer Racing en La Gantoise, de laatste twee finalisten van het Belgisch kampioenschap, nemen het tegen elkaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er zal wraak in de lucht hangen deze zondag op en rond het veld van Racing! Iedereen herinnert zich nog de ongelooflijke play-off-finale van vorig seizoen tussen de Brusselse club en La Gantoise in de ION Hockey League. Die resulteerde in een eerste titel voor de mannen uit de hoofdstad, een titel waar ze nota bene 81 jaar op hadden moeten wachten. La Gantoise neemt het zondag op de achtste speeldag dus opnieuw tegen Racing op en ze willen uiteraard met een overwinning op zak terug naar Oost-Vlaanderen reizen.

Gantoise onverslaanbaar na eerste speeldag

Afgezien van de openingsnederlaag tegen Dragons is Gent momenteel onverslaanbaar met zes overwinningen op rij. De ploeg van Pascal Kina bewees afgelopen weekend opnieuw dat ze haar tweede plaats in het klassement, net achter Leopold, niet gestolen heeft door Leuven in eigen huis te vernederen (2-7). Op dit moment is er trouwens al een klein kloof tussen de top twee en de rest van het klassement.

Racing, momenteel derde in de stand, staat al vier punten achter op La Gantoise en vijf op Leopold. Een nederlaag en twee gelijke spelen hebben tot nog toe de seizoenstart van de Ukkelse ploeg ontsierd. Maar Tanguy Cosyns en zijn teamgenoten hebben afgelopen weekend bij de Dragons bewezen dat ze een evenwichtige ploeg hebben en niet snel de moed laten zakken. Nadat ze twee keer op achterstand waren gekomen, wisten ze telkens terug te slaan en te scoren tegen een top-4-mededinger. Het was Tanguy Cosyns die aan het eind van het derde kwart de scorebordjes opnieuw in evenwicht bracht. En als we er nu aan moeten denken dat hij vorig seizoen in de finale tegen La Gantoise een hattrick scoorde, zegt iets ons dat hij dat dit weekend misschien wel eens opnieuw zou kunnen doen...

Het programma voor de speeldag 8:

Zondag 16 oktober

Volg wekelijks het beste van de ION Hockey League op de Pickx+ Sports tv-zenders, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top