Nikiforov kampt om WK-brons, Berger geraakt niet voorbij tweede ronde

Sport | Toma Nikiforov kampt vandaag om brons in de klasse tot 100 kilogram op het WK judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent.

Door Belga

Deel dit nieuws

Onze 29-jarige landgenoot haalde het in de eerste ronde van de herkansingen met ippon na amper 39 seconden van de Canadees Shady Elnahas (IJF 4). In de tweede ronde gaat hij dinsdagnamiddag tegen de Azerbeidzjaan Zelym Kotsoiev (IJF 11) op jacht naar zijn tweede WK-medaille ooit. In 2015 in de Kazachse hoofdstad Astana was hij al eens goed voor brons.

De nummer acht van de wereld had zich voordien niet kunnen plaatsen voor de halve finales, na verlies met waza-ari in de kwartfinales tegen de Nederlander Michael Korrel, de regerende Europese kampioen en tevens nummer twee van de wereld. Voordien had Nikiforov zeges geboekt tegen Dzhafar Kostoev (IJF 48), die uitkomt voor de Verenigde Arabische Emiraten, en de Hongaar Zsombor Veg (IJF 24).

In de klasse tot 78 kilogram geraakte Sophie Berger (IJF 69) niet voorbij de tweede ronde. Zij verloor in haar eerste kamp met ippon van de Italiaanse Giorgia Stangherlin (IJF 37). 

Zondag moest Matthias Casse zijn wereldtitel in de categorie tot 81kg afstaan, na verlies in de finale tegen de Georgiër Tato Grigalashvili, de nummer een van de wereld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top