Xavi verwacht meer van Ousmane Dembélé

Sport | Ousmane Dembélé blijft een raadsel bij FC Barcelona. De aanvaller wist al vijf wedstrijden op rij niet meer te scoren, wat voor een aanvaller uiteraard zeer vervelend is. Coach Xavi Hernandez heeft al aangegeven dat hij dringend de weg naar de netten moet vinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ousmane Dembélé is sinds zijn komst naar FC Barcelona zeer wisselvallig geweest. De Fransman speelt ondertussen al vijf seizoenen in Camp Nou, maar hij is er nog steeds geen onbetwistbare titularis. Vorig seizoen tikte hij af op twee goals, waardoor hij weinig recht van spreken had omtrent een basisplaats.

Xavi gelooft in het enorme potentieel van Dembélé en geeft hem daardoor veel speelkansen. Dembélé begon goed aan het seizoen, maar de laatste vijf wedstrijden scoorde hij dus geen enkel doelpunt. Dat zorgt uiteraard voor frustraties bij de speler en de coach, want een aanvaller wordt nog steeds voornamelijk afgerekend op het aantal doelpunten dat hij scoort.

Vertrouwen van Xavi

Dembélé kende afgelopen weekend een anonieme partij tegen Celta de Vigo en na de match gaf Xavi zijn mening over de speler. "Hij heeft zoveel potentieel en we zijn blij om te zien hoe professioneel hij is sinds ik hier coach ben. Hij maakte in verschillende matchen al het verschil, maar hij moet nog meer in zichzelf gaan geloven zodat hij nog vaker beslissend kan zijn", aldus Xavi.

Xavi ziet het heel erg zitten met Dembélé. "Waarom? Omdat hij het kan. Hij moet het elke dag proberen te doen want hij heeft de kwaliteiten om elke wedstrijd bepalend te zijn. Hij kan het verschil maken, wat hij al eerder liet zien. Fysiek is hij goed, maar hij heeft zoveel andere kwaliteiten."

Kan hij zich tonen in de Champions League?

Dembélé is nooit een goalgetter pur sang geweest. Hij heeft nooit meer dan 10 doelpunten per seizoen gemaakt in de competitie. Toch moet hij ambitieuzer zijn voor doel en voor meer gaan. Komende woensdag kan hij zich proberen te tonen tegen Internazionale, waar FC Barcelona niet mag tegen verliezen of een uitschakeling dreigt.

Dembélé moet dus gaan schitteren op het hoogste niveau, maar de afgelopen vijf seizoenen scoorde hij slechts zeven keer in de Champions League. Dat is veel te weinig voor een speler met zijn kwaliteiten. De grote spelers staan er op de grote momenten. Kan Dembélé hetzelfde doen tegen Inter?

Het programma van speeldag 4 in de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 12 oktober

  • UEFA Champions League Multi Live: vanaf 18u15 op Pickx+ Sports 1 
  • Atlético Madrid - Club Brugge: vanaf 18u35 op Pickx+ Sports 2
  • Napoli - Ajax: vanaf 18u35 exclusief op Pickx+ Sports 3
  • FC Barcelona - Inter: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 2
  • Rangers FC - Liverpool FC: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 3
  • Tottenham - Eintracht Frankfurt: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 4
  • Sporting CP - Marseille: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 5
  • Viktoria Plzen - Bayern München: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 6
  • Leverkusen - FC Porto: vanaf 20u50 exclusief op Pickx+
Volg de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top