Roeselare begint aan nieuwe titeljacht op bezoek bij Guibertin

Sport | De Lotto Volley League, het Belgisch volleybalkampioenschap bij de mannen, schiet dit weekend opnieuw uit de startblokken. Titelverdediger Roeselare mag zich meteen opmaken voor een trip naar Guibertin, nieuwkomer op het hoogste niveau.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Knack Roeselare is weer helemaal klaargestoomd voor het nieuwe Lotto Volley League-seizoen. De club uit West-Vlaanderen toonde afgelopen zondag in de Supercup klaar te zijn voor het nieuwe volleybaljaar. Matthijs Verhanneman en co verschalkten de formatie van Caruur Gent, vorig seizoen winnaar van de Beker van België. Van een spannende match was er nooit echt sprake. Roeselare was vanaf de eerste baltoets de betere ploeg en won vlot na drie sets. Voor de club is het al zijn tiende Supercup uit de clubgeschiedenis.

Terwijl Roeselare zijn competitieseizoen zondag opent op bezoek bij promovendus Axis Guibertin, mag eeuwige uitdager Greenyard Maaseik een dag eerder zijn seizoen op gang trappen. Op zaterdag krijgen de Limburgers Gent over de vloer, dat wat goed te maken heeft na de pandoering in de Supercup. Decospan Menen, dat vorig jaar de uitdager was van Roeselare in de play-off-finale, zal ook dit jaar weer een hoofdrol willen spelen. Zij openen het seizoen met een trip naar Lindemans Aalst. Tot slot is er zaterdag ook het duel tussen Haasrode Leuven en Tectum Achel.

Het schema voor de openingsspeeldag in de Lotto Volley League:

Zaterdag 15 oktober

  • Lindemans Aalst - Decospan Menen
  • Haasrode Leuven - Tectum Achel
  • Greenyard Maaseik - Caruur Gent

Zondag 16 oktober

Volg wekelijks het beste van de Lotto Volley League op de zenders Pickx+ Sports van Proximus, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top