U19 van Club Brugge op jacht naar plek twee in Groep B van de Youth League

Voetbal | Naast de A-ploeg van Club Brugge moet ook Club NXT weer aan de bak in de Youth League, het equivalent van de Champions League voor belofteploegen. Momenteel staan de jonkies van Club Brugge er niet goed voor. Een zege bij Atlético Madrid zou echter veel kunnen helpen. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club NXT volgt na drie speeldagen al op zes punten van leider Atlético, en moet zich nu vooral richten op de tweede plaats en bijhorende play-offs voor de volgende ronde. Enkel de groepswinnaar gaat rechtstreeks door naar de 1/8ste finales. FC Porto vertoeft momenteel op die tweede plaats. Met zes punten hebben de Portugezen momenteel drie punten meer dan Club NXT.

Uitgerekend tegen Atlético Madrid moeten er nu punten gesprokkeld worden. Dan zullen de jongeren van Club Brugge scherp voor de dag moeten komen. In de heenmatch kreeg Club NXT namelijk een duur lesje in efficiëntie. Club toonde veel initiatief en kreeg kansen genoeg, maar faalde keer op keer. Een 1-3-verlies was dan ook het harde verdict waardoor de U19 van Atlético Madrid al zijn matchen tot nu toe heeft gewonnen. Club NXT start dus met andere woorden opnieuw als underdog in deze terugmatch.

Hopen op uitschuiver Porto

In Spanje zal er geen beroep gedaan worden op Romeo Vermant, zoon van. Vermant pakte namelijk een rode kaart in de heenmatch. Hierdoor verliest Club NXT sowieso wat stootkracht vooraan. Vermant, ook de vaste spits in de Challenger Pro League, scoorde reeds één doelpunt in deze Youth League-campagne.

Pakt het jonge Club Brugge geen punten mee uit Madrid, dan moet er al gehoopt worden dat Porto geen zege pakt bij Bayer Leverkusen. Op die manier houdt Club NXT dan nog zijn kansen gaaf voor Europese overwintering.

Want na de trip richting Madrid wacht Club NXT nog een thuisduel tegen FC Porto en een verplaatsing naar Bayer Leverkusen. Enkel tegen die laatste ploeg werd er tot nu toe een zege geboekt. Met een knappe 4-1-zege begon Club NXT aan deze campagne van de Youth League.

Volg Club NXT U19 in de UEFA Youth League, inclusief de wedstrijd tegen Atlético Madrid op woensdag 12 oktober vanaf 13u55, op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in het Proximus Pickx Sports-pakket.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top