Deze nieuwigheden komen in 2023 naar League of Legends

Nieuws | Zoals elk jaar heeft Riot Games de veranderingen aangekondigd voor het volgende seizoen van League of Legends. Companions in de jungle, nieuwe items en verbeteringen aan het ping-systeem: in dit dossier lees je alles over de nieuwe features die de ontwikkelaars in 2023 op ons zullen loslaten!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is een traditie geworden. Terwijl het einde van het huidige seizoen nadert en het WK aan de gang is, blikt Riot Games al vooruit naar het volgende seizoen. Naast het balanceren van zo’n complexe game, streeft de ontwikkelaar ernaar om nieuwigheden te implementeren in zijn vlaggenschip, dat ondertussen 13 jaar oud is. Maar wat hebben ontwikkelaars in 2023 voor ons in petto?

De Chemtech Dragon maakt zijn terugkeer!

Aan het begin van seizoen 12 kondigde Riot Games aan dat ze twee extra draken aan League of Legends zouden toevoegen: de Hextech Dragon en de Chemtech Dragon. Die eerste is op het moment van schrijven nog steeds in het spel aanwezig, maar laatstgenoemde werd al snel verwijderd na negatieve reacties van spelers.

Wel, Riot Games lijkt vastbesloten om zijn favoriete draak terug in het spel te stoppen. Maar wanneer de Chemtech Dragon terugkeert, zullen de buffs die hij toekent heel anders zijn. Als je hem kan doden, zal hij je team wat Tenacity geven (weerstand tegen Crowd Control; nvdr) en je genezing en armor verbeteren. Zijn ziel zal je wat extra schade laten toebrengen als je onder een bepaalde drempel voor HP komt. Dat zou in nipte teamfights wel eens de doorslag kunnen geven.

Natuurlijk krijgt Summoner’s Rift ook een geheel nieuwe Chemtech look. Blast Cones sturen je twee keer zo ver, terwijl Honeyfruit een paar extra effecten heeft. In plaats van spelers die het gebruiken te vertragen, zal de vrucht een klein extra schild geven, naast de gebruikelijke genezing.

Junglers krijgen gezelschap

Dit nieuws zou de interacties van junglers met de map opnieuw kunnen verstoren. Een jaar na het aanbrengen van de ingrijpende veranderingen op dit grote deel van de map, zullen pets volgend seizoen hun opwachting in de jungle maken.

Deze kleine dieren zijn te koop in de shop in de vorm van eieren en voeden zich met eten. Elk monster dat in de jungle wordt gedood levert een treat op, en zo kunnen de pets tijdens het spel evolueren. Elke evolutie brengt een extra verbetering met zich mee voor de betreffende speler. Ja, het voelt bijna als Pokémon.

  • Noxian Embercat: Perfect voor agressieve champions. De Embercat laat de eigenaar extra schade en slows toebrengen.
  • Ixtali Ixamander: Dit kleine wezen is meer geschikt voor junglers die zoveel mogelijk schade willen tanken. Je krijgt een schild op basis van je HP dat, eenmaal gebroken, extra slow resist en Tenacity zal geven.
  • Ionian Cloudleaper: enigszins vergelijkbaar met Boots of Mobility: deze pet laat je sneller over de map bewegen.

Nog nieuws dat het gebruik van sommige champions die profiteerden van een snelle jungle clear aanzienlijk zou kunnen veranderen: Riot Games heeft aangekondigd dat het gebied waarin je een monster uit zijn camp kan lokken, verkleind wordt. Het lijkt erop dat razendsnelle jungle paths met champions als Fiddlesticks tot het verleden behoren.

Verbeterde communicatie

Meer specifieke pings

Om duidelijk te zijn: hoewel steeds meer games er mee uitgerust zijn, staat voice chat in de Summoner’s Rift niet op de agenda. Riot Games zal wel een aantal nieuwe features introduceren om de communicatie tussen spelers te vergemakkelijken.

Naast het klassieke wiel waarmee spelers een plaats op de kaart kunnen pingen met berichten als “Danger”, “On my way”, “Assist me” of “Enemy missing”, verschijnen er vier nieuwe pings in het spel: “Engage”, “Harass”, “Push” en “Freeze”!

Er zijn ook nieuwe vision signals aangekondigd. Daardoor zullen spelers hun aanval beter kunnen afstemmen op het zicht van de teamgenoten en de vijand. Zo kun je je bondgenoten waarschuwen dat een gebied vrij is, dat het wordt gezien door de vijand, of dat je een ward nodig hebt.

Ga akkoord met je teamgenoten

Naast de nieuwe pings die aan de game zijn toegevoegd, komt er een gloednieuw communicatiesysteem naar League of Legends. Het is soms ingewikkeld om je hele team het eens te worden en hen te betrekken bij het nemen van een objective, gezien het aantal pings dat soms wordt gebruikt. Maar vanaf nu zal het mogelijk zijn om op een gecoördineerde manier te beslissen of deze Baron Nashor of die Drake neer te halen wel een goed idee is.

Het systeem werkt op dezelfde manier als een surrender vote. Zo kan je team stemmen om voor het doel te gaan of het aan de tegenstander te laten.

De toplane krijgt een kleine boost

Vaak beschreven als een klein eiland dat slechts door een paar dappere spelers betreed wordt, heeft Riot Games tijdens deze preseason van 2023 de toplane in het vizier genomen. Er zijn inderdaad verschillende wijzigingen doorgevoerd om toplaners te helpen met dezelfde snelheid als hun teamgenoten te doen vooruitgaan. De XP-vermenigvuldiger van gedode minions wordt verhoogd van 93% naar 95%. Die verandering lijkt misschien triviaal, maar gaat wel gepaard met de volgende maatregelen.

Op de botlane zakt deze multiplier van 24,73% naar 22%, wat de progressie van ADC’s en supports wat zal vertragen. En op de midlane zijn alle minions nu één gold minder waard. Over het algemeen wijzen deze drie veranderingen in dezelfde richting: toplaners in staat stellen om hun XP-verlies te beperken wanneer ze over de map bewegen om hun teamgenoten te helpen.

Het spel wordt wat eenvoudiger

Veel spelers wijzen al maanden op deze trend. Hoewel League of Legends een ontwikkeld competitief circuit en veel spelers op hoog niveau heeft, hebben velen van hen problemen met de vereenvoudiging van het spel. Met andere woorden, het toegankelijker en begrijpelijker maken van de MOBA. Dat doet Riot door te sleutelen aan bepaalde mechanics, met als doel de komst van nieuwe spelers te bevorderen.

En het preseason van 2023 wordt geen uitzondering op wat een hoofddoel lijkt te zijn geworden binnen de studio. De game zal namelijk hulpmiddelen integreren die op dit moment alleen door sites of applicaties van derden worden aangeboden. Vroeger raadde de shop enkel items aan voor een specifieke champion. Vanaf de volgende patch zullen deze suggesties, afhankelijk van de gekozen rol, nu ook gelden voor runes en summoner spells. Ook de abilities zijn duidelijker geworden. Een indicator laat je nu weten welke vaardigheid als eerste verbeterd moet worden.

Ook voor de jungle verschijnen nieuwe hulpmiddelen. Voortaan heb je een indicator die je laat weten op welk bereik je de aandacht van verschillende monsters zult verliezen. Dat moet helpen om de altijd pijnlijke camp reset te vermijden, wanneer de health van een monster sneller regenereert en jouw kostbare tijd verspild wordt. Aan het begin van het spel verschijnen aan beide kanten ook cijfers, om spelers het meest efficiënte pad te helpen bepalen.

Dit laatste hulpmiddel zal Summoner’s Rift grondig veranderen. Als je een ward aanduidt die in de afgelopen 10 seconden werd geplaatst, verschijnt er een timer op de map totdat die ward verdwijnt. Zo weet je weet op welke delen van de map de vijand zicht heeft.

Nieuwe items

Naast al het eerdergenoemde kondigde Riot Games aan dat er tijdens deze preseason twaalf nieuwe items aan de MOBA worden toegevoegd. Sommige items keren terug nadat ze in het verleden verwijderd werden, maar er staan ook een aantal nieuwe in de lijst. Laten we het kopiëren en plakken deze keer vermijden: bezoek de League of Legends-website om alle nieuwe items te ontdekken!

Al deze wijzigingen zullen in de loop van de komende weken verschijnen op de League of Legends-testserver, de PBE. Houd er rekening mee dat deze lijst niet exhaustief is en dat andere nieuwe functies in de nabije toekomst zouden moeten opduiken. Het kan ook zijn dat sommige tweaks verdwijnen als de tests niet overtuigend zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top