Dit zijn alle gekwalificeerden voor de IEM Major in Rio

Nieuws | Ontdek alle teams die gekwalificeerd zijn voor de volgende Counter-Strike: Global Offensive Major. Onder de teams die hun ticket naar Rio veiligstelden, vinden we de Belg Nicolas "Keoz" Dgus en Team GamerLegion terug.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een spannend weekend in Malta. Daar werden de kwalificaties voor de IEM Major in Rio de Janeiro, die plaatsvindt van 31 oktober tot 13 november, afgesloten. Na vijf wedstrijddagen hebben zestien teams zich gekwalificeerd. Ze worden verdeeld in drie categorieën op basis van hun resultaten: de Legends, de Challengers en de Contenders.

Bovenaan de tabel vinden we natuurlijk de toppers van de esport terug. FaZe Clan en Natus Vincere stellen hun plaats in de Major veilig en verloren geen enkele wedstrijd. Daarnaast zijn er twee namen die niet per se op zo’n hoog niveau werden verwacht: Ninjas In Pyjamas en ENCE hebben de RMR ook ongeslagen afgesloten. Sprout, Heroic en Team Spirit vervolledigen de line-up van de Legends Stage.

© ESL

Daarna volgen de teams die van 31 oktober tot en met 3 november deelnemen aan de Challengers Stage. Onder hen Team Vitality. Na hun overwinning in het zestiende seizoen van de ESL Pro League werd verwacht dat ze zich zouden kwalificeren als Legends. Helaas voor Zonic en zijn spelers moeten ze door een nipte nederlaag tegen BIG een paar extra wedstrijden in Brazilië spelen. De Duitse organisatie kwalificeerde zich ook voor de Challengers Stage, samen met Bad News Eagles, OG Esports, Cloud9 en MOUZ.

Ook opmerkelijk is de afwezigheid van enkele grote namen. Astralis zal uiteraard haar roster, dat al enkele maanden moeite heeft om resultaten te boeken, moeten herzien. Ook bij G2 Esports heerst er teleurstelling. Terwijl de versterking van HooXi het roster een duwtje in de rug moest geven, sloeg G2 tijdens het kwalificatietoernooi de bal volledig mis.

Een Belg mag naar Rio

De echte verrassing komt van GamerLegion, waarin de Belg Nicolas “Keoz” Dgus speelt. Na een ongelofelijke run, inclusief een Bo3-zege tegen de Samurai van G2 Esports, vliegt het team eind deze maand ook naar Rio. Keoz zal de enige Belg zijn die ons land verdedigt op dit belangrijke toernooi. Hij volgt namen als Ex6TenZ of ScreaM op.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan moeten de prestaties van de Brazilianen van Imperial Esports worden benadrukt. Hoewel de Antwerp Major de laatste wedstrijd van het Last Dance-project zou zijn – gelanceerd door Fallen in samenwerking met de organisatie Imperial – hebben de spelers de eer om een paar wedstrijden te spelen voor 5.000 van hun fans, omdat ze hun deelname aan de Major bevestigden na drie overwinningen. Team Liquid, Evil Geniuses, 9z Team, FURIA Esports en 00 Nation vervolledigen de cast van teams die door de Amerikaanse RMR raakten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top