Nieuw Bevers aanvalstrio duwt problemen rond Maderner en Mbokani naar de achtergrond

Challenger Pro League | De blessure van Daniel Maderner én de administratieve problemen rond de transfer van Dieumerci Mbokani zorgen voorlopig niet echt voor een gebrek aan productiviteit in de Beverse aanval. Na de droge 5-0 tegen Lierse kreeg nu ook Dender EH een drieklapper rond de oren (0-3). Met dank aan Lucas Ribeiro Costa, Thierno Barry en Taofeek Ismaheel; die zich plots ontpoppen tot een vervaarlijk aanvalstrio.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor de match tegen Lierse werd er in en rond de Freethiel nog luidop nagedacht over wie nu in godsnaam de goals moest gaan scoren in afwezigheid van Maderner en Edmundsson én de nog onbeschikbaarheid van Mbokani. Maar twee wedstrijden later lijkt die vraag totaal overbodig geworden.

Op 180 minuten (tegen Lierse en Dender) zorgde het (nood)aanvalstrio Ismaheel - Barry - Ribeiro Costa voor heel wat Beverse pret. Ismaheel leverde twee assists af terwijl Barry 4x scoorde en Ribeiro Costa 2x scoorde én drie assists gaf. Straffe statistieken die de vraag doen rijzen of Mbokani straks nog wel een (basis)plek moet krijgen in het elftal van Wim De Decker.

Stelen met de ogen

Vooral Barry - die momenteel op zijn favoriete positie als centrumspits mag spelen in plaats van op de flank - zou dan wel eens het kind van de rekening kunnen worden; al ziet de 19-jarige Fransman dat in een reactie bij Gazet van Antwerpen momenteel nog zo niet. "Ik vind het vooral een groot voordeel om met iemand als Mbokani te mogen werken. Hij heeft doelpunten gemaakt in grote competities. We praten veel en op training steel ik met mijn ogen. Hij geeft mij tips: wat ik moet doen, hoe ik moet lopen, ... Het zou droom zijn om zijn carrière te kunnen evenaren", klinkt het.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top