Is Christopher Scott eindelijk gelanceerd bij Antwerp?

Jupiler Pro League | Royal Antwerp FC haalde afgelopen zomer Christopher Scott weg bij Bayern München. De verwachtingen waren hoog omtrent de jonge Duitser, maar Mark van Bommel gaf hem maar met mondjesmaat speelkansen. Tegen STVV wist hij zijn eerste doelpunt te scoren. Zet dit de deur open naar meer speelminuten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Antwerp versloeg STVV met 2-0 en herpakte zich zo na de nederlaag op het veld van KV Kortrijk. Zo blijft Antwerp comfortabel aan de leiding in de Jupiler Pro League. Antwerp kwam tegen STVV al snel op voorsprong via Pieter Gerkens, maar het was pas in de slotfase dat Christopher Scott de verlossende treffer wist te maken.

De 20-jarige Duitser maakte goed gebruik van de paar minuten die Mark Van Bommel hem gaf. Scott kwam in de 86ste minuut in het veld om de geblesseerde Alhassan Yusuf te vervangen. Zijn enige doelpoging in die korte invalbeurt was ook meteen raak. Daarmee tankte Scott vertrouwen en dat was nodig na zijn moeizame start bij Antwerp.

Groot talent dat amper speelt

Christopher Scott speelde nog maar 32 minuten voor Antwerp: 4 minuten tegen STVV, 5 tegen Cercle Brugge en 23 tegen AA Gent. Dat is bijzonder weinig voor een speler die toch met het nodige tromgeroffel naar de Bosuil werd gehaald. De speler kwam transfervrij over van Bayern München, maar de jongeling kon zich dus nog niet echt doorzetten in Antwerpen.

Dat heeft uiteraard te maken met de grote concurrentie op het middenveld. Met Alhassan Yusuf, Koji Miyoshi, Radja Nainggolan, Pieter Gerkens en Jürgen Ekkelenkamp loopt daar al heel wat volk rond. Het zijn bovendien ook nog spelers met veel meer ervaring dan Scott, dus het is geen verrassing dat Van Bommel de voorkeur geeft aan hen. Maar in het voetbal kan het soms zeer snel gaan.

Blessures bij Antwerp

Scott kwam tegen STVV in het veld voor Yusuf, misschien wel de belangrijkste middenvelder in het systeem van Van Bommel. Yusuf viel uit met zeer pittige krampen, aanvankelijk werd gevreesd voor een zware blessure. Ondanks het feit dat Yusuf de volgende match wellicht weer kan spelen, mag Scott dromen van meer speelkansen.

Miyoshi viel immers uit met een zware knieblessure en is maanden buiten strijd. Daardoor stijgt Scott sowieso in de pikorde en de kans is best groot dat hij de komende weken nog minuten zal kunnen sprokkelen. Het is dan aan de jonge Duitser om net als tegen STVV indruk te maken op zijn coach. Tegen Standard volgt er mogelijk een nieuwe kans en zo kan het seizoen van Scott misschien wel echt gaan beginnen bij Antwerp.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 16 oktober om 13u20 het treffen tussen Standard en Royal Antwerp FC, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top