'A River Runs Through It': de grote doorbraak van Brad Pitt

Films | Als er één acteur is waar iedereen al wel van gehoord heeft, is het Brad Pitt. De man is wereldberoemd en drukte zijn stempel op menig blockbuster. Dertig jaar geleden brak hij door in de film 'A River Runs Through It'. Pickx vertelt er je meer over. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'A River Runs Through It' is een Amerikaans drama uit 1992. Robert Redford stond aan het hoofd als regisseur, met in de hoofdrollen Craig Sheffer, Brad Pitt, Tom Skerritt, Brenda Blethyn en Emily Lloyd. De film vertelt het verhaal van de broers Maclean, Paul (Brad Pitt) en Norman (Craig Sheffer). De twee leiden een relatief idyllisch leven op het platteland van Montana, waar ze veel tijd besteden aan vliegvissen. De broers gaan uiteindelijk uit elkaar als Norman naar het oosten verhuist om te gaan studeren en zijn opstandige broer thuis achterlaat. We zien hoe beide broers opgroeien en volwassen worden in de Rocky Mountain-regio, van de Eerste Wereldoorlog tot het begin van de Grote Depressie.

De film was gebaseerd op de gelijknamige roman van Norman Maclean. De semi-autobiografische novelle kwam uit in 1976 en werd zo het eerste fictiewerk dat door University of Chicago Press werd gepubliceerd.

Eerste grote hoofdrol

Hoewel hij in eerdere films kleine rollen speelde, was dit de eerste grote hoofdrol van Brad Pitt. 'A River Runs Through It' was de film die hij nodig had om later hoofdrollen vast te krijgen in onder andere 'Interview with a Vampire', '12 Monkeys' en 'Seven'. Zijn rol als Paul Maclean leidde hem ook tot zijn eerste Academy Award en Golden Globe nominatie. Die kreeg Pitt namelijk twee jaar later kwam voor zijn acteerprestaties in 'Legends of the Fall'

Een meesterlijke zet, zou je dus denken. Maar eigenlijk was de acteur helemaal niet zo blij met zijn optreden in 'A River Runs Through It'. "Ik voelde druk tijdens de opnames van 'A River Runs Through It'", vertelde Pitt in 1994 aan Rolling Stone. "En ik vond het een van mijn zwakste optredens. Het is zo vreemd dat het uiteindelijk degene was waar ik de meeste aandacht voor kreeg."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top