KOI trekt naar LEC in 2023

Nieuws | Op 6 oktober kondigde KOI aan dat het zich komend seizoen bij de teams van de LEC zal voegen. Dat kreeg de Spaanse organisatie voor elkaar dankzij een samenwerking met Rogue, dat al sinds de franchising in 2019 in de competitie aanwezig is.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Geruchten over de mogelijke komst van nieuwe organisaties naar het Europese League of Legends-kampioenschap doen al enkele weken de ronde. Terwijl fans van Karmine Corp nog steeds niet weten of hun organisatie volgend seizoen aan de competitie zal mogen deelnemen, kregen Spaanse fans gisteravond goed nieuws.

Zoals verwacht heeft KOI, opgericht in 2021 door de Spaanse streamer Ibai Llanos, zijn komst naar de LEC voor het komende seizoen officieel bekendgemaakt. Er is in dit geval geen sprake van een extra slot of het wisselen van een reeds ingeschreven team in het circuit, zoals gebeurde bij de verkoop van het slot van Schalke 04 aan Team BDS in juli 2021.

Dankzij een samenwerking met Rogue kan de Spaanse organisatie voet aan de grond zetten in het grootste Europese competitieve League of Legends-circuit. Als Riot Games de operatie goedkeurt, tenminste. De samenwerking gaat overigens verder dan League of Legends: ook de Rainbow Six Siege-, Rocket League- en Call Of Duty-teams van Rogue maken deel van uit van de overeenkomst.

Hoewel alle details nog niet bekend zijn, weten we wel dat het team in de LEC de naam en branding van KOI zal overnemen. Het management van Rogue zal de controle over het League of Legends-roster behouden. KOI zou ook blijven meestrijden in de LVP Superliga, de Spaanse League of Legends-competitie.

Zo maakt een tweede Spaanse organisatie komend seizoen zijn intrede in het LEC. Twee maanden geleden kondigde Team Heretics al aan dat ze het franchise-slot van Misfits Premier in de competitie zouden overnemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top