Het monster, de held en 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'

Films |

Ingehuurde celebrity’s en champagnepiramides! ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ viert een jubileum en tovert zich om tot de 'Allerslimste'. Tien weken lang verwelkomen we de meest gefreesde, opgeblonken en geoliede BV-breinen opnieuw op onze schermen. Pickx kijkt in uw plaats, zodat u op weekavonden kan doen wat u altijd doet: hoedjes maken uit zilverpapier en de komst van aliens voorspellen. Zo nobel zijn we dan wel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kijk, we willen het heel graag hebben over andere dingen, maar wat kan je doen als er iemand zo monsterachtig beter is dan al de rest? De Premier League heeft Erling Haaland, ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’ heeft Bart Cannaerts.

Woensdag werd Cannaerts samen met Liesbeth Van Impe door Astrid Stockman beschreven als “een genadeloos tweekoppig monster dat verse kandidaten opvreet zoals m&m’s”, maar kloppen doet dat niet. Van Impe, jammerlijk pakken gestuurd die dag, was gewoon net goed genoeg om even mee te surfen op de golf die Bart ‘King Kong’ Cannaerts uit de oceaan stampte. Buigen voor de koning. Buigen zeg ik.

We maken even de lijst van gewogen en te licht bevonden, onder de vloer gestoken bv’s deze week. Peter Van de Veire, Dalilla Hermans, Liesbeth Van Impe en Astrid Stockman zijn van de slimste mensen (met een grap in zich) die er rondlopen op Vlaamse rode lopers. Stuk voor stuk in de finale door de barbaar, de GVR, de babyfaced killer Bart Cannaerts bij het restafval gezet.

Eén keer was het nipt. Dalilla Hermans speelde dinsdag een fenomenale finale en kwam bij 51-52 als eerste aan beurt. Over 'Mata Hari' wist ze niet veel te zeggen en dus was het toch Cannaerts die de trekker kon overhalen. Geluk, of gewoon de reputatie van een denderende lawine die even het hoofd van Dalilla op ‘niet storen’ had gezet?

En de lawine, hij denderde voort. Ach, volgende week hebben we zeker wat te schrijven: ofwel ligt Cannaerts op één of andere manier toch uit het spel, ofwel heeft hij het record van Ella Leyers van 18 deelnames aan diggelen geschopt.

De Sterkste Kandidaat

En toch is deze titel deze week voor iemand anders. Liesbeth Van Impe is een mens in een aparte klasse, zoals ze er heel weinig maken De hoofdredactrice van Het Nieuwsblad kreeg recent het nieuws dat ze opnieuw kanker heeft en maakte dat toen op Twitter bekend. In de studio van Vier zweeg ze erover tot ze woensdag uitgeschakeld werd en voegde toe dat ze tussen de voorrondes en de finaleweken haar behandeling zal ondergaan. “Ik kom in bloedvorm terug”, besloot ze.

Ik weet niet hoe het zit bij u, beste lezer, maar na zo’n diagnose zou ik waarschijnlijk niet afzakken om leuk te doen in een tv-studio. Meer nog, Van Impe is mijn tip om het hele spel te winnen. Maar voorlopig wint ze toch al wat in het leven. Klasse. 

De Moeilijkste Vraag

Onze rozen voor Van Impe geraken vandaag niet op, onze excuses. Op dinsdag kreeg ze in de fotoronde een reeks kandidaten van het eerste seizoen van ‘De Slimste Mens’ voor de kiezen. Misschien verraad ik hier mijn bouwjaar (het rijmt op bier-en-wegentig) maar dat waren bijna allemaal vreemden voor mij. Van Impe haalde 7 op 10 en verdient voor ons elke roos.

Kijk ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld’ van maandag tot donderdag om 21 uur op Play4.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top