Anderlecht-publiek huldigt Evenepoel en 'Legends 1976' voor duel tegen West Ham

UEFA Conference League | Het publiek van RSC Anderlecht heeft vandaag, voor de aftrap van de wedstrijd tegen West Ham United op de derde speeldag van de Conference League in het Lotto Park, kersvers wereldkampioen wielrennen en Vuelta-eindwinnaar Remco Evenepoel in de bloemetjes gezet. Ook de 'Legends 1976' kregen een huldiging.

Door Belga

Deel dit nieuws

Evenepoel voetbalde in de jeugd voor Anderlecht en heeft nog steeds een nauwe band met de Brusselse club. De renner uit Schepdaal nam voor de wedstrijd ruim de tijd om de Anderlecht-aanhang te groeten. Als een volleerd publieksopwarmer greep hij ook even de micro in de hand om het publiek toe te roepen.

Het Europees duel met West Ham heeft voor Anderlecht bovendien een speciale betekenis. In 1976 wonnen de Brusselaars immers de Europa Cup II tegen de Engelsen en de club behaalde zo een eerste Europese trofee in zijn geschiedenis. Daarom huldigde Anderlecht ook de spelers uit 1976 voor de wedstrijd. 

Arie Haan, Jean Thissen, Peter Ressel, Michel De Groote, Michel Lomme en Erwin Vandendaele begroetten de fans. Toen de spelers het veld betraden voor de wedstrijd, ontvouwden de fans een groot spandoek met daarop een afbeelding van het moment waarop Anderlecht de beker in ontvangst nam, met de boodschap 'Honour our heroes'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top