Onderzoek naar rol Marc Dutroux bij verdwijning Tanja Groen in Maastricht

Nieuws | Politie en justitie onderzoeken de mogelijke betrokkenheid van de Belgische seriemoordenaar Marc Dutroux bij de verdwij­ning van de Nederlandse studente Tanja Groen in 1993 in Maastricht, in het zuidoosten van Nederland en niet ver van de grens met België.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bronnen in opsporingskringen in zowel Nederland als België hebben dit tegenover de Nederlandse regionale krant De Limburger bevestigd. Er is in België een rechtshulpverzoek ingediend, waarin justitie vraagt het onbekende vrouwelijke DNA dat is gevonden in huizen en bestelauto's van Dutroux te vergelijken met dat van de achttienjarige Tanja Groen uit Schagen. De resultaten worden 'zo snel mogelijk' verstuurd naar het Openbaar Ministerie in Nederlands Limburg, laat advocaat-generaal Jean-Baptiste Andries van het parket in Luik weten.

Ook zijn er inmiddels onderzoekshandelingen verricht. Het coldcaseteam van de politie Nederlands Limburg heeft met diverse getuigen gesproken. Daarnaast wordt gekeken of feiten en omstandigheden rond de verdwijning van Tanja Groen met Marc Dutroux in verband kunnen worden gebracht. Zijn werkwijze waarbij hij meisjes met fiets en al in een bestelbusje trok, zou kunnen passen bij de verdwijning van Tanja Groen, die in de zomer van 1993 voor het laatst fietsend in Maastricht werd gezien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top