Russisch oppositiefiguur Kara-Moerza beschuldigd van "hoogverraad"

Nieuws | De bekende Russische oppositiefiguur Vladimir Kara-Moerza is in Rusland beschuldigd van "hoogverraad". Dat heeft zijn advocaat vandaag aangekondigd. Op het misdrijf staan zeer zware gevangenisstraffen, en dat terwijl Kara-Moerza al in de gevangenis zit wegens "kritiek op het Russische regime".

Door Belga

Deel dit nieuws

"Mijn cliënt is beschuldigd van het uiten van kritiek op de Russische autoriteiten bij drie gelegenheden tijdens openbare evenementen in Lissabon, Helsinki en Washington. Deze toespraken vormden geen enkele bedreiging voor Rusland, het ging om openbare kritiek", aldus zijn advocaat Vadim Prokhorov volgens het Russische staatspersbureau TASS.

Russische autoriteiten hadden eerder al gemeld dat de publicist en activist "lange tijd heeft samengewerkt met een NAVO-land". 

Volgens de nieuwe editie van het Rusissche strafwetboek staat op het verstrekken van informatie aan een vreemde staat een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar. Kara-Moerza werd in april al opgepakt omdat hij "valse informatie" verspreid had over de Russische inval in Oekraïne.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top