Golden Earring krijgt metershoog monument in Den Haag

Muziek | De Nederlandse rockband Golden Earring krijgt een metershoog monument in Den Haag. Dat is vandaag bekendgemaakt op de Haagse kunstbeurs Art The Hague.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vier muzikanten van Golden Earring hebben zelf het ontwerp mogen kiezen uit voorstellen van een aantal Haagse kunstenaars. De band koos unaniem voor het ontwerp GEM: Golden Earring Monument van kunstenaar Hans van Bentem. Het gaat om een metershoge obelisk waarin allerlei verwijzingen naar de muziek, videoclips en platenhoezen van de formatie zijn verwerkt. De stenen naald komt te staan op een groene rots, die ook dienst gaat doen als bank.

Voor de bouw van het monument werkt de kunstenaar samen met Shop Around, een creatief productiehuis dat sinds de jaren negentig platenhoezen, T-shirts, podiumdecors en videoclips voor Golden Earring heeft gemaakt. De betrokken partijen gaan in gesprek met de gemeente over vergunningen en een locatie voor de obelisk. Het project moet mede bekostigd worden door crowdfunding. 

Golden Earring moest in maart 2021 stoppen met optreden omdat gitarist en medeoprichter George Kooymans aan ALS lijdt. De groep is onder meer bekend van de nummers 'Radar Love', 'When the lady smiles' en 'Twilight Zone'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top